Ροή ειδήσεων
Καμία εκδήλωση
Facebook Twitter Google+

Οι άνθρωποι που καταναλώνουν γαλακτοκομικά προϊόντα χαμηλών λιπαρών είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν νόσο του Πάρκινσον, σύμφωνα με νέα έρευνα Αμερικανών από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, οι οποίοι βρήκαν μια σημαντική σχέση μεταξύ της τακτικής κατανάλωσης τους - όπως γιαούρτι, γάλα και τυρί - και της ανάπτυξης της γνωστής νευρολογικής κατάστασης.

 

Διαβάστε περισσότερα: Τα χαμηλά λιπαρά στα γαλακτοκομικά ενισχύουν τον κίνδυνο για πάρκινσον

Η πρώτη εξέταση αίματος που μπορεί να προβλέψει την έναρξη και εξέλιξη της νόσου του Χάντινγκτον, μιας κληρονομικής και ανίατης διαταραχής του εγκεφάλου, είναι γεγονός και αποτελεί επίτευγμα μιας διεθνής ομάδας επιστημόνων.

 

Διαβάστε περισσότερα: Μια νέα εξέταση αίματος προβλέπει την εξέλιξη της νόσου Χάντινγκτον

Η κατανάλωση ακόμα και μέτριων ποσοτήτων αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει βλάβη στον εγκέφαλο και να εξασθενήσει τη γνωστική λειτουργία με την πάροδο του χρόνου, ισχυρίζονται Βρετανοί ερευνητές.

 

Διαβάστε περισσότερα: Προβληματική ακόμα και η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ για τον εγκέφαλο

Τα παιδιά που πίνουν γάλα σόγιας, ρυζιού ή αμυγδάλου μπορεί να καταλήξουν σε μικρότερο ύψος από τα παιδιά που λαμβάνουν αγελαδινό γάλα, σύμφωνα με νέα καναδική μελέτη. Οι ερευνητές μάλιστα ανέφεραν ότι όσο περισσότερες ποσότητες μη αγελαδινού γάλακτος πίνουν, τόσο χαμηλότερο θα είναι το ύψος τους!

 

Διαβάστε περισσότερα: Τα παιδιά που δεν πίνουν αγελαδινό γάλα, έχουν μικρότερο ύψος

Ένα αυγό την ημέρα βοηθά τα μικρά παιδιά να αναπτυχθούν περισσότερο σε σχέση με εκείνα που το αποφεύγουν δείχνει νέα έρευνα που διαπιστώνει ότι τα τα οφέλη των αυγών είναι ακόμη μεγαλύτερα από ό,τι είχαν δείξει προηγούμενες μελέτες.

 

Διαβάστε περισσότερα: Ένα αυγό την ημέρα δίνει ύψος στα μικρά παιδιά

Περισσότερα Άρθρα...