Ροή ειδήσεων
Παγκόσμια Ημέρα
Ημέρα του Θαλασσοπόρου
Facebook Twitter Google+

Σημαντική αύξηση του προσδόκιμου ζωής σε ασθενείς με καρκίνο εγκεφάλου (γλοίωμα βαθμού IV) δίνει πρωτοποριακή συνδυαστική θεραπεία! Αυτό ανακοινώθηκε στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Νευροχειρουργικής Εταιρείας, το οποίο πραγματοποιήθηκε τον Μάιο στο Λος Αντζελες.

 

Διαβάστε περισσότερα: Πρωτοποριακή συνδυαστική θεραπεία παρατείνει τη ζωή σε ασθενείς με καρκίνο εγκεφάλου

Άμεση και γρήγορη λύση στους σοβαρούς μυοσκελετικούς τραυματισμούς αθλητών και όχι μόνο, δίνει πλέον η χρήση βλαστοκυττάρων σε παγκόσμιο επίπεδο αλλά και στην Ελλάδα.

 

Διαβάστε περισσότερα: Με θεραπεία βλαστοκυττάρων διορθώθηκε μυοσκελετικός τραυματισμός ποδοσφαιριστή στην Ελλάδα

Φρένο στη βασική αρθρίτιδα του αντίχειρα βάζουν τοπικές ενέσεις με αυτόλογους παράγοντες από το αίμα του ασθενούς όταν γίνονται στα αρχικά στάδια!

 

Διαβάστε περισσότερα: Νέα πρωτοποριακή θεραπεία αντιμετώπισης της αρθρίτιδας του αντίχειρα

Σε μια πειραματική γονιδιακή δοκιμή, ερευνητές στις ΗΠΑ πέτυχαν με την εισαγωγή ενός θεραπευτικού γονιδίου στο μάτι φτιαγμένο από ιό να προσφέρουν αποτελεσματική διατήρηση της όρασης των ανθρώπων που κινδυνεύουν να χάσουν την όρασή τους, εξαιτίας της εκφύλισης της ωχράς κηλίδας, μια συνηθισμένης πάθησης στους ηλικιωμένους.

 

Διαβάστε περισσότερα: Nέα γονιδιακή θεραπεία για ασθενείς κατά της εκφύλισης ωχράς κηλίδας αποκαθιστά την απώλεια όρασης

Μπορεί τις δεκαετίες του '70 και του '80 η εξωγενής χορήγηση οιστρογόνου και προγεστερόνης (γνωστή ως θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης- ΘΟΥ) να θεωρείτο πανάκεια για την ανακούφιση των γυναικών από τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης, ωστόσο από το 2000 και εντεύθεν η επιστημονική κοινότητα απεφάνθη ότι η εν λόγω μέθοδος ελλοχεύει κινδύνους για καρδιαγγειακά προβλήματα και γυναικολογικούς καρκίνους.

 

Διαβάστε περισσότερα: Θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης μετά τα 50

Περισσότερα Άρθρα...