Μενού

Ροή ειδήσεων
Παγκόσμια Ημέρα
Παγκόσμια Ημέρα Οστεοπόρωσης
Facebook Twitter Google+

Νέο φάρμακο υπερισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα κατά του καρκίνου

Υγεία - Διατροφή
Γραμματοσειρά

Μια νέα θεραπεία του καρκίνου με την ικανότητα να ομαλοποιήσει τα αιμοφόρα αγγεία του όγκου και να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος έχει αναπτυχθεί από ερευνητές του Πανεπιστημίου της Δυτικής Αυστραλίας και του Ινστιτούτου Ιατρικής Έρευνας Harry Perkins.

Πολλοί όγκοι μπορούν να καταστούν ανθεκτικοί στο ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος δημιουργώντας ένα φράγμα από μπερδεμένα αιμοφόρα αγγεία που τροφοδοτούν τον όγκο ενώ κλειδώνουν ανοσιακά κύτταρα που θα προσβάλλουν τα καρκινικά κύτταρα.

cancel (2).jpg

Ο καθηγητής UWA Ruth Ganss, ο οποίος είναι επίσης επικεφαλής του τμήματος Perkins Cancer and Cell Biology Division, δήλωσε ότι η νέα θεραπεία δούλεψε δημιουργώντας περισσότερα φυσιολογικά αιμοφόρα αγγεία και δομές που μοιάζουν με λεμφαδένες μέσα στον καρκίνο, γεγονός που επέτρεψε στα ανοσιακά κύτταρα να φτάσουν καλύτερα στον καρκίνο πυρήνας.

1505925907200.jpg

"Οι λεμφαδένες, ένα ζωτικό συστατικό του ανοσοποιητικού μας συστήματος, συνήθως υπάρχουν μόνο έξω από τον καρκίνο και εργάζονται για να φιλτράρουν τα καρκινικά κύτταρα και να παράγουν λευκά αιμοσφαίρια που καταπολεμούν τη μόλυνση", δήλωσε ο καθηγητής Ganss.

cancel (1).jpg

"Το φάρμακό μας ενισχύει την ανοσολογική απόκριση έναντι των όγκων προκαλώντας αυτές τις δομές λεμφαδένων μαζί με κανονικοποιημένα αιμοφόρα αγγεία, παράγοντας κύτταρα ανοσίας που διεισδύουν βαθιά στον καρκίνο. Επί του παρόντος δεν υπάρχουν διαθέσιμες μεμονωμένες θεραπείες που να παράγουν αυτά τα δύο χαρακτηριστικά σε καρκίνους.

cancel (2).png

"Η έρευνά μας δείχνει ότι μόλις το φάρμακο μας έχει ενεργοποιήσει τις δομές των λεμφαδένων εντός του καρκίνου, οι τρέχουσες ανοσοθεραπείες που έχουν εγκριθεί για κλινική χρήση μπορούν να λειτουργήσουν αποτελεσματικότερα.

"Έχουμε δοκιμάσει τη θεραπεία μας σε μοντέλα καρκίνου του παγκρέατος και καρκίνου του πνεύμονα, τα οποία είναι ιδιαίτερα δύσκολα θεραπευτικά και είχαν πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα.

cancel (4).jpg

«Θεωρούμε ότι ένας συνδυασμός φαρμάκων και υφιστάμενων ανοσοθεραπειών θα ενισχύσει σημαντικά τα αποτελέσματα για τους ασθενείς στο μέλλον».

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nature Immunology.

 

Βίντεο

Καβούρι - ήρωας. Πηδάει από το τηγάνι και κλείνει το μάτι για να σώσει τους φίλους του!
Καβούρι - ήρωας. Πηδάει από το τηγάνι και κλείνει το μάτι για να σώσει τους φίλους του!

Η απίστευτη αυτή... διάσωση έλαβε χώρα στην επαρχία Τζιανγκσού της Κίνας, στην πόλη Λιανιουνγκάνγκ, βόρεια της Σαγκάης. Δείτε το βίντεο!

 

Βίντεο του ΕΟΤ για την προβολή της Ελλάδας διεκδικεί την πρωτιά σε διαγωνισμό
Βίντεο του ΕΟΤ για την προβολή της Ελλάδας διεκδικεί την πρωτιά σε διαγωνισμό

Την πρωτιά θα διεκδικήσει το νέο βίντεο του ΕΟΤ, για την προβολή της χώρας μας στο εξωτερικό, στον «2ο Διαγωνισμό Βίντεο του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών», που θα πραγματοποιηθεί με την ευκαιρία της 22ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του, στο Τσένκντου της Κίνας, 11 έως 16 Σεπτεμβρίου, 2017.

 

Facebook