Μενού

Ροή ειδήσεων
Παγκόσμια Ημέρα
Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού
Facebook Twitter Google+

Χάνεται το σπέρμα των νέων ανδρών στις πλούσιες χώρες

Υγεία - Διατροφή
Γραμματοσειρά

Μείωση στην ποιότητα και την ποσότητα του σπέρματος των νέων ανδρών καταγράφουν έρευνες και οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι αν διατηρηθεί ο σημερινός ρυθμός τότε η  ανθρωπότητα απειλείται με αφανισμό.

Αξιολογώντας τα ευρήματα 185 προγενέστερες ερευνών, οι επιστήμονες από το Ισραήλ, τη Δανία, την Ισπανία και τις ΗΠΑ κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο αριθμός των σπερματοζωαρίων στους άνδρες της Βορείου Αμερικής, της Ευρώπης, της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας έχει μειωθεί κατά το ήμισυ μέσα σε λιγότερο από 40 χρόνια.

Επιπλέον, έχει μειωθεί κατά σχεδόν 60% και ο όγκος του παραγόμενου σπέρματος.

«Αν δεν αλλάξουμε τον τρόπο που ζούμε και το περιβάλλον και τα χημικά στα οποία εκτιθέμεθα, ανησυχώ πολύ για το τι θα συμβεί στο μέλλον», είπε στο BBC ο επικεφαλής ερευνητής δρ Χαγκάι Λεβίν από το Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ. «Τελικά θα υπάρξει πρόβλημα με την αναπαραγωγή στο σύνολό της και το επακόλουθο θα μπορούσε να είναι η εξαφάνιση του ανθρώπινου είδους».

Η συνολική εικόνα που σκιαγράφησαν είναι  παραπάνω από ανησυχητική.

Η μέση μείωση στον αριθμό των σπερματοζωαρίων στους άνδρες στη Δύση φθάνει το 52,4% και στον ολικό όγκο σπέρματος το 59,3%, γράφουν.

Το σοβαρότερο, όμως, είναι ότι βρήκαν ενδείξεις πως η μείωση της ποιότητας του σπέρματος στους άνδρες των συγκεκριμένων περιοχών συνεχίζεται και μάλιστα έχει αυξητικές τάσεις.

Ανάλογη μείωση δεν παρατηρείται στη Νότιο Αμερική, την Ασία και την Αφρική, αλλά οι ερευνητές τονίζουν ότι σε αυτές τις περιοχές έχουν διεξαχθεί πολύ λιγότερες μελέτες, ενώ σιγά-σιγά αναπτύσσονται οικονομικά και αυτές, οπότε μπορεί σύντομα να βρεθούν αντιμέτωπες με την ίδια κατάσταση.

Οι ειδικοί δεν ξέρουν γιατί ακριβώς φθίνει η ποιότητα του σπέρματος, αλλά πιστεύουν ότι η αιτία είναι ένας συνδυασμός καπνίσματος, καθιστικής ζωής, παχυσαρκίας, στρες, κακής διατροφής και έκθεσης σε κάθε είδους χημικά και πλαστικά.

 

Σχετικά Νέα
Καταστροφές

Πόσοι σεισμοί οφείλονται στον άνθρωπο – Τι έχει συμβεί στην Ελλάδα

Σε ανθρώπινη δραστηριότητα και όχι σε καθαρά φυσικά αίτια οφείλονται, σύμφωνα με τους επιστήμονες, συνολικά 728 καταγεγραμμένοι σεισμοί στον πλανήτη. Από αυτούς, οι έξι φέρονται να έχουν συμβεί στην Ελλάδα,...

Βίντεο

Το βραβευμένο βίντεο του ΕΟΤ, «Greece-A 365-Day Destination
Το βραβευμένο βίντεο του ΕΟΤ, «Greece-A 365-Day Destination" στον «2ο Διαγωνισμό Βίντεο του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών»

Δείτε το βίντεο:

 

Καβούρι - ήρωας. Πηδάει από το τηγάνι και κλείνει το μάτι για να σώσει τους φίλους του!
Καβούρι - ήρωας. Πηδάει από το τηγάνι και κλείνει το μάτι για να σώσει τους φίλους του!

Η απίστευτη αυτή... διάσωση έλαβε χώρα στην επαρχία Τζιανγκσού της Κίνας, στην πόλη Λιανιουνγκάνγκ, βόρεια της Σαγκάης. Δείτε το βίντεο!

 

Facebook