Ροή ειδήσεων
Παγκόσμια Ημέρα
Ημέρα του Θαλασσοπόρου
Facebook Twitter Google+

Κρίσιμες εξελίξεις αναμένουμε το επόμενο διάστημα στο χώρο της υγείας με σημαντικές αλλαγές και νέες, αμφιλεγόμενες ρυθμίσεις. Στο επίκεντρο των αλλαγών αναμένεται να βρεθούν η αναδιοργάνωση των υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας και ο «συνήθης ύποπτος», κλάδος του φαρμάκου, όπου οι δαπάνες συνεχίζουν να κινούνται εκτός ελέγχου.

 

Διαβάστε περισσότερα: 8th Pharma & Health Conference «Το ΕΣΥ σε μετάβαση: πού οδεύουμε;»

Έληξαν την Παρασκευή 23 Ιουνίου  οι τριήμερες εργασίες του Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου   Υπερθερμίας ESHO 2017. Το Συνέδριο  πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, αν και η  υπερθερμία είναι ένας καινούργιος τομέας για την Ελλάδα.

Η υπερθερμία θεωρείται ο τέταρτος πυλώνας της ογκολογίας και συνδυαστικά με την χημειοθεραπεία και τις ακτινοθεραπείες υπερδιπλασιάζει την ανταπόκριση των ασθενών στη θεραπεία.

 

Διαβάστε περισσότερα: Υπερθερμία στην αντιμετώπιση του καρκίνου

Νέα αμερικανική έρευνα δείχνει ότι το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο - βασικό συστατικό της μεσογειακής διατροφής - μπορεί να προστατεύσει τον εγκέφαλο από τα συμπτώματα της νόσου του Alzheimer. Τα πειράματα ποντικών αποκάλυψαν αλλαγές τόσο στις γνωστικές επιδόσεις όσο και στην εμφάνιση των νευρικών κυττάρων.

 

Διαβάστε περισσότερα: Αποδείχτηκε “ασπίδα” το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο για αμνησία και Αλτσχάιμερ

Ο θηλασμός δεν είναι μόνο υγιής για τα μωρά, αλλά μπορεί επίσης να μειώσει τον κίνδυνο μιας μητέρας να υποστεί καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό επεισόδιο αργότερα στη ζωή, σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στην Journal of the American Heart Association.

 

Διαβάστε περισσότερα: Μειώνει τον κίνδυνο για έμφραγμα και εγκεφαλικό στις γυναίκες ο... θηλασμός

Έως τώρα, η αντικατάσταση της μιτροειδούς βαλβίδας γινόταν με μηχανική ή βιοπροσθετική βαλβίδα μόνο χειρουργικά με επέμβαση ανοικτής καρδιάς. Όμως στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο πραγματοποιήθηκε επιτυχώς η πρώτη εμφύτευση μιτροειδούς βαλβίδας σε ασθενή με ανεπάρκεια μιτροειδούς με πολλές συννοσηρότητες.

 

Διαβάστε περισσότερα: Σε δημόσιο νοσοκομείο έγινε η πρώτη διαδερμική εμφύτευση μιτροειδούς βαλβίδας – Δείτε πως γίνεται

Περισσότερα Άρθρα...