Ροή ειδήσεων
Παγκόσμια Ημέρα
Ημέρα του Θαλασσοπόρου
Facebook Twitter Google+

Ερευνητές, μεταξύ των οποίων και δυο Έλληνες, εντόπισαν σπάνιες μεταλλάξεις σε δύο γονίδια που αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης του συνδρόμου Tourette, μιας νευρολογικής διαταραχής που χαρακτηρίζεται από ακούσια κινητικά και φωνητικά τικ.

 

Διαβάστε περισσότερα: Ανακαλύφθηκαν μεταλλάξεις σε δύο γονίδια που οδηγούν στο σύνδρομο Τουρέτ

Οι ερευνητές βρήκαν την πρώτη άμεση απόδειξη ότι η αυτοανοσία παίζει ρόλο στη νόσο του Πάρκινσον, υποδηλώνοντας ότι τα ανοσοκατασταλτικά μπορεί να διαδραματίσουν κάποιο ρόλο στη θεραπεία.

 

Διαβάστε περισσότερα: Πάρκινσον: Επιστημονικές αποδείξεις ότι είναι και αυτοάνοσο νόσημα

Σήμερα, νέα ευρήματα καταδεικνύουν ότι το θέμα του σεισμού απασχολούσε τόσο τους κατοίκους, όσο και τους αρχιτέκτονες της αρχαίας πόλης της Τροίας πριν από τρεις περίπου χιλιετίες.

 

Διαβάστε περισσότερα: Προληπτικά μέτρα κατά των σεισμών είχαν πάρει οι αρχαίοι Τρώες!

Έκπληξη και σοκ προκαλούν τα αποτελέσματα πληθυσμιακής γενετικής έρευνας που πραγματοποιήθηκε σε Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους, καθώς απέδειξε ότι οι δυο λαοί προέρχονται κυρίως από την ίδια γενετική δεξαμενή, σε βαθμό τέτοιο ώστε να πρόκειται για τον ίδιο πληθυσμό, που ωστόσο άρχισε να διαφοροποιείται μετά την οθωμανική κατάκτηση της Κύπρου το 1571 μ.Χ.

 

Διαβάστε περισσότερα: Έρευνα DNA αποκάλυψε ότι Τουρκοκύπριοι και Ελληνοκύπριοι είναι ο ίδιος πληθυσμός!

Η εγχώρια γάτα προέρχεται από άγριες γάτες που εξημερώθηκαν δύο φορές στην Εγγύς Ανατολή και στη συνέχεια στην Αίγυπτο, πριν από 9.000 έως 10.000 χρόνια σύμφωνα με τη μεγαλύτερη διεθνή μελέτη του είδους της.

 

Διαβάστε περισσότερα: Το αρχαίο DNA αποκαλύπτει πώς οι γάτες κατέκτησαν τον κόσμο

Περισσότερα Άρθρα...

Υποκατηγορίες