Μενού

Ροή ειδήσεων
Παγκόσμια Ημέρα
Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού
Facebook Twitter Google+

Συνάντηση Μανιάτη με τον εμπειρογνώμονα θαλασσίων θηλαστικών Ric O’ Barry

Προστασία
Γραμματοσειρά

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, συναντήθηκε με τον Αμερικανό εμπειρογνώμονα θαλασσίων θηλαστικών, Ric O’ Barry. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Ειδικός Γραμματέας Υδάτων, Κώστας Τριάντης.

Ο κ. O’ Barry είναι συντελεστής του βραβευμένου με Όσκαρ ντοκιμαντέρ «The Cove», επικεφαλής της οργάνωσης “International Marine Mammal Project”, ενώ δραστηριοποιείται στο πλαίσιο των προγραμμάτων Earth Island Institute ως ιδρυτής της περιβαλλοντικής οργάνωσης “Dolpin Project”.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε το κανονιστικό πλαίσιο που αφορά στην αιχμαλωσία των κητωδών και το δελφινιών, σε συνάρτηση με πρωτοβουλίες χωρών όπως η Ινδία και η Κύπρος για την απαγόρευση αιχμαλωσίας δελφινιών και άλλων θαλάσσιων θηλαστικών. Επιπλέον η συζήτηση επικεντρώθηκε στις θαλάσσιες προστατευόμενες περιοχές, στην προστασία των ειδών σε αυτές και των υπολοίπων ειδών εν γένει.

 

Σχετικά Νέα
Επιστήμη

Εντοπίστηκαν τα αρχαιότερα θηλαστικά "αιωροπτεριστές" ηλικίας 160 εκατ ετών!

Επιστήμονες ανακάλυψαν στην Κίνα δύο απολιθώματα προγόνων των θηλαστικών, ηλικίας περίπου 160 εκατ. ετών, τα οποία είναι τα παλαιότερα που έχουν βρεθεί έως τώρα να έχουν την ικανότητα αιώρησης στον...

Βίντεο

Το βραβευμένο βίντεο του ΕΟΤ, «Greece-A 365-Day Destination
Το βραβευμένο βίντεο του ΕΟΤ, «Greece-A 365-Day Destination" στον «2ο Διαγωνισμό Βίντεο του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών»

Δείτε το βίντεο:

 

Καβούρι - ήρωας. Πηδάει από το τηγάνι και κλείνει το μάτι για να σώσει τους φίλους του!
Καβούρι - ήρωας. Πηδάει από το τηγάνι και κλείνει το μάτι για να σώσει τους φίλους του!

Η απίστευτη αυτή... διάσωση έλαβε χώρα στην επαρχία Τζιανγκσού της Κίνας, στην πόλη Λιανιουνγκάνγκ, βόρεια της Σαγκάης. Δείτε το βίντεο!

 

Facebook