Ροή ειδήσεων
Παγκόσμια Ημέρα
Διεθνής Ημέρα Ειρήνης
Facebook Twitter Google+

Αυστηρά μέτρα της Κίνας για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος

Προστασία
Γραμματοσειρά

Αυστηρά μέτρα κατά της παράνομης αλιείας λαμβάνει τα τελευταία χρόνια η Κίνα προκειμένου να διατηρήσει τους αλιευτικούς πόρους στις θάλασσες. Ενδεικτικά κατά τη φετινή απαγόρευση που έληξε την 1η Σεπτεμβρίου, κινητοποιήθηκαν 9.000 αστυνομικοί και έγιναν 180 συλλήψεις.

Οι περιπολίες σε λιμάνια και μαρίνες για την παρακολούθηση τυχόν παράνομης αλιείας ήταν συνεχείς από την αστυνομία στο Νταλιάν, σημαντικό λιμάνι στην βορειοανατολική Κίνα.

Σύμφωνα με την απαγόρευση, από την 1η Μαΐου έως την 1η Σεπτεμβρίου δεν επιτρεπόταν η αλιεία σε ποτάμια και υπεράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια της περιόδου ωοτοκίας στους υδρόβιους ζωικούς οργανισμούς.

Ήδη από τις 25 Αυγούστου οι αρμόδιοι φορείς του Νταλιάν επιθεώρησαν 200 λιμάνια και όσα αλιευτικά δεν είχαν τα απαραίτητα έγγραφα έγκρισης για αλιεία, δεν λάμβαναν άδεια απόπλου.

Η υπεραλίευση έχει καταστρέψει τη βιοποικιλότητα της θάλασσας, η οποία παρατηρείται γύρω από το νησί Χαϊγιάνγκ στην κομητεία της Σανγκάης, 73 περίπου ναυτικά μίλια από το Νταλιάν, μία από τις τέσσερις μεγαλύτερες αλιευτικές περιοχές της Κίνας.

Το πρώτο εξάμηνο του έτους στην περιοχή αυτή αυξήθηκε η παραγωγή ιχθυοκαλλιέργειας, μειώθηκε όμως κατά 25,9% η αλίευση ψαριών ανοικτής θάλασσας.

 

Σχετικά Νέα

Βίντεο

Καβούρι - ήρωας. Πηδάει από το τηγάνι και κλείνει το μάτι για να σώσει τους φίλους του!
Καβούρι - ήρωας. Πηδάει από το τηγάνι και κλείνει το μάτι για να σώσει τους φίλους του!

Η απίστευτη αυτή... διάσωση έλαβε χώρα στην επαρχία Τζιανγκσού της Κίνας, στην πόλη Λιανιουνγκάνγκ, βόρεια της Σαγκάης. Δείτε το βίντεο!

 

Βίντεο του ΕΟΤ για την προβολή της Ελλάδας διεκδικεί την πρωτιά σε διαγωνισμό
Βίντεο του ΕΟΤ για την προβολή της Ελλάδας διεκδικεί την πρωτιά σε διαγωνισμό

Την πρωτιά θα διεκδικήσει το νέο βίντεο του ΕΟΤ, για την προβολή της χώρας μας στο εξωτερικό, στον «2ο Διαγωνισμό Βίντεο του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών», που θα πραγματοποιηθεί με την ευκαιρία της 22ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του, στο Τσένκντου της Κίνας, 11 έως 16 Σεπτεμβρίου, 2017.

 

Facebook