Μενού

Ροή ειδήσεων
Παγκόσμια Ημέρα
Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού
Facebook Twitter Google+

Κοινό μήνυμα Οικουμενικού Πατριάρχη και Πάπα για το περιβάλλον

Προστασία
Γραμματοσειρά

Κοινό μήνυμα εξέδωσαν ο Πάπας Φραγκίσκος και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος με την ευκαιρία της σημερινής «Παγκόσμιας Ημέρας Προσευχών για την προστασία της Δημιουργίας», δηλαδή την προστασία του περιβάλλοντος.

Στο κοινό μήνυμα των δύο προκαθημένων, που δίνεται ταυτόχρονα στη δημοσιότητα από το Βατικανό και το Φανάρι, αναφέρεται, πως «η γη μας έχει δοθεί ως ιερό δώρο και κληρονομιά, για τα οποία είμαστε συνυπεύθυνοι». Οι δύο θρησκευτικοί ηγέτες υπογραμμίζουν, ότι η επιδείνωση της κατάστασης του πλανήτη επηρεάζει τούς πλέον ευάλωτους κατοίκους. Τα αποτελέσματα της κλιματικής αλλαγής αγγίζουν πρωτίστως αυτούς, που ζουν στη φτώχεια απανταχού της γης».

Τέλος, ο πάπας Φραγκίσκος και οι οικουμενικός πατριάρχης Βαρθολομαίος απευθύνουν επείγουσα έκκληση προς τους ιθύνοντες επισημαίνοντας ότι «Δέν συνδεόμεθα πλέον μέ τήν φύσιν μέ σκοπόν νά τήν συντηρήσωμεν, ἀλλά την ἐξουσιάζομεν διά νά στηρίξωμεν τά ἔργα τῶν χειρῶν μας».

 

Βίντεο

Το βραβευμένο βίντεο του ΕΟΤ, «Greece-A 365-Day Destination
Το βραβευμένο βίντεο του ΕΟΤ, «Greece-A 365-Day Destination" στον «2ο Διαγωνισμό Βίντεο του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών»

Δείτε το βίντεο:

 

Καβούρι - ήρωας. Πηδάει από το τηγάνι και κλείνει το μάτι για να σώσει τους φίλους του!
Καβούρι - ήρωας. Πηδάει από το τηγάνι και κλείνει το μάτι για να σώσει τους φίλους του!

Η απίστευτη αυτή... διάσωση έλαβε χώρα στην επαρχία Τζιανγκσού της Κίνας, στην πόλη Λιανιουνγκάνγκ, βόρεια της Σαγκάης. Δείτε το βίντεο!

 

Facebook