Μενού

Ροή ειδήσεων
Παγκόσμια Ημέρα
Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστη
Facebook Twitter Google+

Παγκόσμια Ημέρα Νερού: Πως να γνωρίσετε τι κατανάλωση νερού κάνετε στο σπίτι

Προστασία
Γραμματοσειρά

Γνωρίζετε πόσο νερό χρησιμοποιείτε στο σπίτι σας; Η παρακάτω δοκιμή είναι αρκετά απλή και κάθε ένας μπορεί να την εφαρμόσει στο σπίτι του για να ελέγξει τη ποσότητα του νερού που καταναλώνεται ανά λεπτό σε όλες τις υδραυλικές εγκαταστάσεις.

Πόσο νερό χρησιμοποιεί το ντους σας;

Θα χρειαστείτε έναν μεγάλο κουβά (10 λίτρων τουλάχιστον) και ένα χρονόμετρο.

Βήμα 1ο : Ανοίξτε την κρύα βρύση πλήρως.

Βήμα 2ο : Κρατήστε τον κουβά κάτω από τη βρύση για 10 δευτερόλεπτα. Κλείστε στα 10 δευτερόλεπτα τη βρύση.

Βήμα 3ο : Μετρήστε την ποσότητα του νερού που βρίσκεται στον κουβά, μεταφέροντας το νερό σε ένα μεγάλο μπουκάλι εμφιαλωμένου νερού (1,5 λίτρου).

Πολλαπλασιάζουμε την ποσότητα που βρήκαμε (πόσα μπουκάλια δηλαδή νερού γεμίζουμε σε 10 δευτερόλεπτα αν έχουμε πλήρως ανοικτή τη βρύση) και πολλαπλασιάσουμε επί 6. Το αποτέλεσμα μας δίνει την ποσότητα του νερού (σε λίτρα) που δίνει η βρύση μας σε ένα λεπτό.

Εφαρμόστε την παραπάνω διαδικασία για όλες τις βρύσες του σπιτιού σας αλλά και του εξωτερικού χώρου. Μπορούμε να υπολογίσουμε έτσι πόσο νερό σπαταλάμε, αν αφήνουμε τη βρύση ανοικτή όταν δεν χρειάζεται.

Το νερό που συγκεντρώνουμε στον κουβά δεν το πετάμε αλλά το χρησιμοποιούμε για τις ανάγκες μας, έτσι ώστε να μην σπαταλήσουμε μια σημαντική ποσότητα μέσα από το πείραμα που κάναμε.

 

Σχετικά Νέα
Έξυπνα & Οικονομικά

Ένας χυμός καίει το... 50% των Θερμίδων που καταναλώνουμε!

Μερικές γουλιές αυτού του εκπληκτικού χυμού μετά από κάθε γεύμα μπορούν να κάψουν σχεδόν τις μισές θερμίδες που καταναλώσατε κατά τη διάρκειά του. Είναι γνωστό ως αντιοξειδωτικό και για την ισχυρή...

Τεχνολογία

Έξυπνο σύστημα συνδέει όλες τις συσκευές του σπιτιού – Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο

Με την έξυπνη τεχνολογία σε άνοδο, είναι πλέον δυνατή η δημιουργία ενός συνδεδεμένου σπιτιού. Χάρη σε ένα πρόσφατο πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Carnegie Mellon, οι χρήστες μπορούν σύντομα να...