Ροή ειδήσεων
Παγκόσμια Ημέρα
Ημέρα του Θαλασσοπόρου
Facebook Twitter Google+

Μεγάλη επιτυχία σημείωσαν οι εναρκτήριες δράσεις του προγράμματος ASAP (Active Skiathos Against Plastic bag) στη Σκιάθο, το τριήμερο 16-18 Ιουνίου.

 

Διαβάστε περισσότερα: Η Σκιάθος «μπήκε σε τροχιά» μείωσης της πλαστικής σακούλας.

Η Σουηδία έχει θέσει έναν από τους πιο φιλόδοξους κλιματικούς στόχους κάθε ανεπτυγμένου έθνους, με την ψήφιση νόμου που τη δεσμεύει να προχωρήσει σταδιακά στην κατάργηση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου έως το 2045.

 

Διαβάστε περισσότερα: Σουηδία: Με νόμο η επίτευξη ουδετερότητας του ισοζυγίου άνθρακα μέχρι το 2045

Πρόκειται για τον πιο λεπτομερή τοπικό χάρτη ατμοσφαιρικής ρύπανσης, που έχει δημιουργηθεί μέχρι σήμερα για αστικές περιοχές οπουδήποτε στον κόσμο. Ο χάρτης αποκαλύπτει ότι η ρύπανση του αέρα μπορεί να διαφέρει δραματικά από δρόμο σε δρόμο ή ακόμη και στον ίδιο δρόμο.

 

Διαβάστε περισσότερα: Χάρτης της Google δείχνει την ατμοσφαιρική ρύπανση στις γειτονιές! Δείτε το βίντεο

«Κόκκινη κάρτα» στην πλαστική σακούλα δείχνει η Σκιάθος που αρχίζει το πρόγραμμα ASAP (Active Skiathos Against Plastic bag) και υλοποιείται από το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, σε μία χρονική περίοδο, που η χώρα βρίσκεται σε «απόσταση αναπνοής» από την υιοθέτηση μέτρων για τον περιορισμό της και την επιβεβλημένη εναρμόνισή της με την σχετική ευρωπαϊκή οδηγία.

 

Διαβάστε περισσότερα: «Κόκκινη κάρτα» στην πλαστική σακούλα από τη Σκιάθο

Σε νέα παράταση 45 ημερών για την τακτοποίηση αυθαιρέτων προχωρά η κυβέρνηση, με κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργών Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης.

 

Διαβάστε περισσότερα: Παράταση 45 ημερών για την τακτοποίηση αυθαιρέτων

Περισσότερα Άρθρα...