Μενού

Ροή ειδήσεων
Παγκόσμια Ημέρα
Ημέρα της Μαϊμούς
Facebook Twitter Google+

«Χάνουμε τη μάχη» κατά της κλιματικής αλλαγής προειδοποίησε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, απευθυνόμενος σε δεκάδες ηγέτες και διευθυντές εταιρειών, στη διεθνή διάσκεψη για το κλίμα One planet summit που φιλοξενείται στο Παρίσι.

 

Διαβάστε περισσότερα: Μακρόν: Χάνουμε τη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής

Την έκταση του Παρισιού έχουν τα κτήρια που προστίθενται κάθε πέντε ημέρες στην επιφάνεια του πλανήτη, ενώ έως το 2060 θα κατασκευασθούν νέα κτήρια συνολικής επιφάνειας 230 δισεκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων, με ένα ετήσιο ρυθμό περίπου όσο η δομημένη έκταση της Ιαπωνίας.

 

Διαβάστε περισσότερα: «Καμπανάκι» για τους ρυθμούς δόμησης του πλανήτη

Την αφαίρεση του καθεστώτος ομοσπονδιακής προστασίας από δύο εκατομμύρια στρέμματα γης σε δύο προστατευόμενες περιοχές - εθνικά μνημεία στην πολιτεία της Γιούτα, ανακοίνωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

 

Διαβάστε περισσότερα: Συρρίκνωση προστατευόμενων περιοχών δια χειρός Τραμπ

Μία ακόμη αρκούδα σκοτώθηκε σε τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης 7 Δεκεμβρίου 2017. Το περιστατικό συνέβη στον κύριο οδικό άξονα της Εγνατίας Οδού στο ύψος του 185ου χλμ. κοντά στη Σιάτιστα Κοζάνης.

 

Διαβάστε περισσότερα: Πέμπτο θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα με αρκούδα το 2017 (pics))

Ειδική έκθεση με κάθε διαθέσιμο χρήσιμο στοιχείο για το θέμα ρύπανσης του Σαρωνικού κατέθεσε η WWF Ελλάς, τρεις μήνες μετά το ναυάγιο που μαύρισε τις ακτές και τη θάλασσα και ενώ οι έρευνες για τα αίτια και την εξάπλωση της ρύπανσης συνεχίζονται.

 

Διαβάστε περισσότερα: Ειδική έκθεση για τον Σαρωνικό από τη WWF Ελλάς

Περισσότερα Άρθρα...