Ροή ειδήσεων
Καμία εκδήλωση
Facebook Twitter Google+

Στο νέο ΕΣΠΑ εντάσσεται το έργο ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων στην Αλεξανδρούπολη, συνολικής δημόσιας δαπάνης 19,7 εκατ. ευρώ.

 

Διαβάστε περισσότερα: Αλεξανδρούπολη: Έργο ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων 19,7 εκατ.

Τους στόχους του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΕΣΔΑ) καθώς και τα χρηματοδοτικά εργαλεία για την κατασκευή των έργων διαχείρισης απορριμμάτων της χώρας, παρουσίασαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου οι Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος και Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης.

 

Διαβάστε περισσότερα: Διαθέσιμοι πόροι 994 εκατ. ευρώ για τη διαχείριση των απορριμμάτων

Στην ανακύκλωση του 50% των απορριμμάτων στοχεύει το υπουργείο Περιβάλλοντος με το νέο νομοσχέδιο που θα καταθέσει.

 

Διαβάστε περισσότερα: Σωκ. Φάμελλος: Στόχος η ανακύκλωση του 50% των απορριμμάτων

Το εύκολο και γρήγορο φαγητό κέρδισε έδαφος τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα να αυξηθούν και τα σκουπίδια καθώς οι αλλαγές στις διατροφικές συνήθειες έφεραν και …περισσότερες συσκευασίες.

 

Διαβάστε περισσότερα: Περισσότερα σκουπίδια έφερε η …μοντέρνα διατροφή

Η δυτική Μακεδονία γίνεται η πρώτη περιφέρεια που αποκτά υποδειγματικό σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων.  Τα εγκαίνια έγιναν παρουσία του υπουργού Περιβάλλοντος Γιώργου Σταθάκη, ενώ πρόκειται για το πρώτο ΣΔΙΤ Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων, με το οποίο πλέον η εν λόγω περιφέρεια εναρμονίζεται με τις Ευρωπαϊκές Οδηγίες για τη διαχείριση απορριμμάτων, εξασφαλίζοντας, παράλληλα, στους πολίτες της μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

 

Διαβάστε περισσότερα: Στην Κοζάνη το πρώτο ΣΔΙΤ για επεξεργασία απορριμμάτων

Περισσότερα Άρθρα...