Μενού

Ροή ειδήσεων
Παγκόσμια Ημέρα
Παγκόσμια Ημέρα Οστεοπόρωσης
Facebook Twitter Google+

Στη Βουλή κατατέθηκε το σχέδιο νόμου «Τροποποίηση ν. 2939/2001 για την εναλλακτική διαχείριση των συσκευασιών και άλλων προϊόντων, προσαρμογή στην οδηγία 2015/720/ΕΕ, ρύθμιση θεμάτων του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης και άλλες διατάξεις».

 

Διαβάστε περισσότερα: Στη Βουλή το ν/σ για την ανακύκλωση

Βαριές καμπάνες σε δήμους αλλά και σε πολίτες που δεν ανακυκλώνουν τα σκουπίδια τους, προβλέπει ο νέος νόμος για την ανακύκλωση, σε μια προσπάθεια της πολιτείας να περάσει η χώρα, σε ένα οργανωμένο μοντέλο διαχείρισης ώστε να πάψει να θάβεται το 80% των αστικών απορριμάτων.

 

Διαβάστε περισσότερα: Πρόστιμα 200 έως 500 ευρώ σε όσους δεν κάνουν ανακύκλωση!

Μία όχι και τόσο ευχάριστη εικόνα παρουσιάστηκε στη διημερίδα του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ) που συνδιοργάνωσε με το ΥΠ&ΕΝ στο πλαίσιο της 82ης ΔΕΘ, με θέμα «Οι νομοθετικές εξελίξεις και εφαρμογές στον χώρο της ανακύκλωσης, της κομποστοποίησης και της πρόληψης», καθώς το ποσοστό των απορριμμάτων που ανακυκλώνονται βρίσκεται μόλις στο 19%, ενώ σύμφωνα με το στόχο που έχει τεθεί στον εθνικό σχεδιασμό διαχείρισης αποβλήτων για το 2020, το ποσοστό αυτό θα πρέπει να φτάσει το 65%!

 

Διαβάστε περισσότερα: Με ρυθμούς χελώνας προχωράει η ανακύκλωση στη χώρα μας

Επιχειρηματική αποστολή και ημερίδα με θέμα «Διαχείριση Απορριμμάτων και Λυμάτων στην Ελλάδα και στη Γερμανία», που θα πραγματοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη την Τρίτη 10 Οκτωβρίου, διοργανώνει το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, στα πλαίσια πρωτοβουλίας του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομίας και Ενέργειας της Γερμανίας.

 

Διαβάστε περισσότερα: Γερμανικό ενδιαφέρον για συνέργειες στον τομέα Διαχείρισης Απορριμμάτων και Λυμάτων

Τροποποιείται η ΚΥΑ για τα Πράσινα Σημεία προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία συλλογής στην πηγή πολλών "ρευμάτων" αποβλήτων. Με βάση το ισχύον θεσμικό πλαίσιο οι ΟΤΑ μπορούν πλέον να εμπορεύονται τα υλικά που ανακτούν από τα Πράσινα Σημεία, μειώνοντας αντίστοιχα τα τέλη καθαριότητας των δήμων.

 

Διαβάστε περισσότερα: Επιτάχυνση αδειοδότησης των Πράσινων Σημείων

Περισσότερα Άρθρα...