Ροή ειδήσεων
Παγκόσμια Ημέρα
Ημέρα του Θαλασσοπόρου
Facebook Twitter Google+

Να ολοκληρώσει την ενσωμάτωση της νομοθεσίας της Ε.Ε. για τα απόβλητα στο εθνικό δίκαιο καλεί την Ελλάδα η Κομισιόν. Όπως εκτιμά η Ελλάδα παραβιάζει την οδηγία για τις πλαστικές σακούλες [οδηγία (ΕΕ) 2015/720], σύμφωνα με την οποία έως τις 27 Νοεμβρίου 2016 έπρεπε να έχει θεσπίσει μέτρα για τη μείωση της κατανάλωσης λεπτών πλαστικών σακουλών μεταφοράς, προκειμένου να καταπολεμηθούν η σπατάλη πόρων και η ρίψη απορριμμάτων.

 

Διαβάστε περισσότερα: «Καμπανάκι» από Κομισιόν για τις πλαστικές σακούλες

Επένδυση ύψους 36,2 εκατ. ευρώ και διάρκεια σύμβασης 27 χρόνια, εκ των οποίων οι 22 μήνες αποτελούν την κατασκευαστική περίοδο, προβλέπει η συμφωνία για το έργο «Υλοποίηση Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων Νομού Σερρών» που υπεγράφη μεταξύ του Περιφερειακού Συνδέσμου Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας, του ιδιωτικού φορέα σύμπραξης και του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, από τον υπουργό, Δημήτρη Παπαδημητρίου και τον υφυπουργό, Στέργιο Πιτσιόρλα.

 

Διαβάστε περισσότερα: Σε 22μήνες η λειτουργία της μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων του νομού Σερρών

Παρατείνεται έως τις 20 Ιουλίου η υποβολή των Εκθέσεων Αποβλήτων, ειδικά για τα έτη 2015 και 2016, στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων. Όπως τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμμελος «η λειτουργία του ΗΜΑ αποτελεί μια καινοτομία στη διαχείριση αποβλήτων αλλά και στην οργάνωση των περιβαλλοντικών υπηρεσιών. Στηρίζει την κυκλική οικονομία αλλά ταυτόχρονα περιορίζει το περιβαλλοντικό και το οικονομικό έγκλημα».

 

Διαβάστε περισσότερα: Παράταση για καταχώρηση στοιχείων στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Μεγάλη Γιορτή Ανακύκλωσης που διοργάνωσαν η Ανταποδοτική Ανακύκλωση και η LIDL Hellas στο Πάρκο Ανακύκλωσης, σε συνεργασία με το Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού, ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος. Με διαδραστικά δρώμενα για παιδιά, βραβεύσεις μαθητών και μια μεγάλη συναυλία με τους Onirama, το 1ο Πανευρωπαϊκά Πάρκο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανακύκλωσης, υποδέχθηκε το καλοκαίρι!

 

Διαβάστε περισσότερα: Μικροί και μεγάλοι διασκέδασαν, βραβεύτηκαν και εκπαιδεύτηκαν στη Μεγάλη Γιορτή Ανακύκλωσης του...

Με 211.848 συσκευασίες, η Ελλάδα έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ ανακύκλωσης συσκευασιών σε μια εβδομάδα με χρήση ενός αυτόματου μηχανήματος ανακύκλωσης!

 

Διαβάστε περισσότερα: Η Ελλάδα έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ ανακύκλωσης συσκευασιών!

Περισσότερα Άρθρα...