Μενού

Ροή ειδήσεων
Παγκόσμια Ημέρα
Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή
Facebook Twitter Google+

Το «πράσινο φως» για τη δημιουργία πάρκου αναψυχής στον Ελαιώνα έδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, εγκρίνοντας ομοφώνως, σε έκτακτη συνεδρίασή του τη μελέτη για την περιβαλλοντική και αισθητική αναβάθμιση έκτασης 46 στρεμμάτων. Η μελέτη θα κατατεθεί για έγκριση χρηματοδότησης από το Πράσινο Ταμείο.

 

Διαβάστε περισσότερα: Δημιουργείται εντός του 2019 πάρκο αναψυχής στον Ελαιώνα

Αφρικανική νερόκοτα (Porphyrio alleni) εντοπίστηκε τραυματισμένη στο Κολχικό Θεσσαλονίκης, από κάτοικο της περιοχής. Το πουλί βρέθηκε τραυματισμένο και ύστερα από κάποιες ώρες υπέκυψε στα τραύματά του.

 

Διαβάστε περισσότερα: Νεκρή σπάνια αφρικανική νερόκοτα στη Θεσσαλονίκη

Στις 13 Νοεμβρίου 2017, στην Βόννη της Γερμανίας, ανακοινώθηκαν οι 15 νικητές του προγράμματος “Κοινωνική Καινοτομία για την Καταπολέμηση της Ενεργειακής Φτώχειας 2017- 2018” στην Ευρώπη. Υπήρχαν 40 συμμετοχές, από 5 Ευρωπαϊκές χώρες (Γερμανία, Ελλάδα, Ιταλία, Πορτογαλία και Ισπανία).

 

Διαβάστε περισσότερα: Ευρωπαϊκή βράβευση της ΕΚΠΟΙΖΩ για την ενασχόλησή της με τα ενεργειακά θέματα

Την παραπομπή της Ελλάδας, της Βουλγαρίας και τη Φινλανδίας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο λόγω της μη κοινοποίησης ως σήμερα στις Βρυξέλλες των μέτρων που έχουν λάβει για την πλήρη μεταφορά στα εθνικά τους δίκαια των κανόνων της ΕΕ περί θεσπίσεως ενός πλαισίου για το θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό, αποφάσισε η Κομισιόν.

 

Διαβάστε περισσότερα: Στο Ευρωδικαστήριο για μη κοινοποίηση μέτρων για τον θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό

Το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου, το ECOCITY διοργανώνει στην Πάτρα μια σημαντική ημερίδα με θέμα «ΑΜΙΑΝΤΟΣ και ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ», η οποία είναι αφιερωμένη στις επιπτώσεις από τη παρουσία αμιάντου στο Δρέπανο, καθώς και τη συγκομιδή υλικών με αμίαντο από το κτήριο που έπεσε το Λιμάνι της πόλης το περασμένο καλοκαίρι.

 

Διαβάστε περισσότερα: Ημερίδα ECOCITY: Οι επιπτώσεις παρουσίας Αμίαντου στην περιοχή της Πάτρας

Περισσότερα Άρθρα...