Μενού

Ροή ειδήσεων
Παγκόσμια Ημέρα
Παγκόσμια Ημέρα για τον Τραυλισμό
Facebook Twitter Google+

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε ο Παγκόσμιος Τελικός του ClimateLaunchpad 2017, ο οποίος πραγματοποιήθηκε στους Χαρουπόμυλους Λανίτη στη Λεμεσό. Νικήτρια ομάδα αναδείχθηκε η Bio Alkanol Gel από την Κένυα, η οποία έλαβε χρηματικό έπαθλο €10.000.

 

Διαβάστε περισσότερα: ClimateLaunchpad 2017: Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο μεγαλύτερος διαγωνισμός πράσινης...

Φάλαινες και δελφίνια ζουν σε κοινωνικές ομάδες με στενούς δεσμούς ανάμεσά τους, αναπτύσσουν πολύπλοκες σχέσεις, μιλάνε μεταξύ τους ακόμη και με τοπικές διαλέκτους. Η ζωή τους με λίγα λόγια θυμίζει πολύ αυτή των ανθρώπων.

 

Διαβάστε περισσότερα: Η ζωή μέσα στο νερό δεν διαφέρει πολύ από τη δική μας… Τουλάχιστον για τις φάλαινες

Σημαντικές αλλαγές στα πρόστιμα επιφέρει το νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα, ενώ, μεταξύ άλλων διατηρούνται οι απαγορεύσεις υπαγωγής των αυθαιρέτων που βρίσκονται σε αιγιαλούς, δάση, ρέματα, κοινόχρηστους χώρους, αρχαιολογικούς χώρους κ.λπ..

 

Διαβάστε περισσότερα: Το νομοσχέδιο για το δομημένο περιβάλλον

Σειρά ηφαιστειακών εκρήξεων παγκοσμίως διατάραξαν τις ζωτικές για τη γεωργία πλημμύρες του ποταμού Νείλου και αυτό είχε ως συνέπεια διαδοχικές κοινωνικές αναταραχές και τελικά την κατάρρευση της δυναστείας των Πτολεμαίων στην Αίγυπτο, η οποία είχε ιδρυθεί μετά τον θάνατο του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

 

Διαβάστε περισσότερα: Οι εκρήξεις ηφαιστείων οδήγησαν την πτώση της δυναστείας των Πτολεμαίων

Ένα σημαντικό ευρωπαϊκό πρόγραμμα Life με την ονομασία «AskREACH» ξεκίνησε σε 13 χώρες της Ευρώπης με σκοπό τη δημιουργία εφαρμογής στα κινητά τηλέφωνα και οι πολίτες της ΕΕ θα μπορούν να τη χρησιμοποιούν και να λαμβάνουν πληροφορίες σχετικά με την ύπαρξη "Πολύ Υψηλής Ανησυχίας Χημικων Ουσιών" (SVHCs) στα είδη και αντικείμενα, που σκοπεύουν να αγοράσουν.

 

Διαβάστε περισσότερα: Εφαρμογή στα κινητά σας ενημερώνει για υψηλές χημικές ουσίες σε είδη και αντικείμενα!

Περισσότερα Άρθρα...