Μενού

Ροή ειδήσεων
Παγκόσμια Ημέρα
Παγκόσμια Ημέρα Οστεοπόρωσης
Facebook Twitter Google+

Φάλαινες και δελφίνια ζουν σε κοινωνικές ομάδες με στενούς δεσμούς ανάμεσά τους, αναπτύσσουν πολύπλοκες σχέσεις, μιλάνε μεταξύ τους ακόμη και με τοπικές διαλέκτους. Η ζωή τους με λίγα λόγια θυμίζει πολύ αυτή των ανθρώπων.

 

Διαβάστε περισσότερα: Η ζωή μέσα στο νερό δεν διαφέρει πολύ από τη δική μας… Τουλάχιστον για τις φάλαινες

Σειρά ηφαιστειακών εκρήξεων παγκοσμίως διατάραξαν τις ζωτικές για τη γεωργία πλημμύρες του ποταμού Νείλου και αυτό είχε ως συνέπεια διαδοχικές κοινωνικές αναταραχές και τελικά την κατάρρευση της δυναστείας των Πτολεμαίων στην Αίγυπτο, η οποία είχε ιδρυθεί μετά τον θάνατο του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

 

Διαβάστε περισσότερα: Οι εκρήξεις ηφαιστείων οδήγησαν την πτώση της δυναστείας των Πτολεμαίων

Ένα σημαντικό ευρωπαϊκό πρόγραμμα Life με την ονομασία «AskREACH» ξεκίνησε σε 13 χώρες της Ευρώπης με σκοπό τη δημιουργία εφαρμογής στα κινητά τηλέφωνα και οι πολίτες της ΕΕ θα μπορούν να τη χρησιμοποιούν και να λαμβάνουν πληροφορίες σχετικά με την ύπαρξη "Πολύ Υψηλής Ανησυχίας Χημικων Ουσιών" (SVHCs) στα είδη και αντικείμενα, που σκοπεύουν να αγοράσουν.

 

Διαβάστε περισσότερα: Εφαρμογή στα κινητά σας ενημερώνει για υψηλές χημικές ουσίες σε είδη και αντικείμενα!

Σημαντικές αλλαγές στα πρόστιμα επιφέρει το νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα, ενώ, μεταξύ άλλων διατηρούνται οι απαγορεύσεις υπαγωγής των αυθαιρέτων που βρίσκονται σε αιγιαλούς, δάση, ρέματα, κοινόχρηστους χώρους, αρχαιολογικούς χώρους κ.λπ..

 

Διαβάστε περισσότερα: Το νομοσχέδιο για το δομημένο περιβάλλον

Την Κυριακή 15 Οκτωβρίου η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία προσκαλεί τους πολίτες στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Α. Τρίτσης» στο Ίλιον, για μια ξεχωριστή ημέρα στη φύση με παρατήρηση πουλιών και άλλες δράσεις αφιερωμένες στη φθινοπωρινή μετανάστευση των πουλιών, στην Ευρωπαϊκή γιορτή των πουλιών για το 2017, με ελεύθερη συμμετοχή.

 

Διαβάστε περισσότερα: Γιορτή των πουλιών την Κυριακή στο Πάρκο Τρίτση

Περισσότερα Άρθρα...