Μενού

Ροή ειδήσεων
Καμία εκδήλωση
Facebook Twitter Google+

ΥΠΕΞ: Επανακάμπτουν οι Ρώσοι τουρίστες στην Τουρκία

Τουρισμός
Γραμματοσειρά

Την πορεία των ρωσο - τουρκικών συναλλαγών, όπως εκδηλώνονται σε μια σειρά κλάδους, παρακολουθούν οι ελληνικές διπλωματικές υπηρεσίες, αναζητώντας και το αντίκτυπο που θα έχει στη δραστηριότητα εγχώριων επιχειρηματικών ομίλων.

Ενδεικτικά, αναφορά από την ελληνική πρεσβεία στην Αγκυρα, που εστάλη στα κεντρικά του ΥΠΕΞ στην Αθήνα, τιτλοφορούμενη ως «Συνεχίσθηκε τον Ιανουάριο η μείωση των τουριστικών αφίξεων. Σημαντική αύξηση αυτών από Ρωσία», αναφέρει:

«Σύμφωνα με τα στοιχεία του τουρκικού υπουργείου Τουρισμού, ο αριθμός των τουριστών που επισκέφθηκαν τη χώρα τον Ιανουάριο τ.ε. ανήλθε σε 1,1 εκατ. και ήταν μειωμένος κατά 10% έναντι του Ιανουαρίου 2016. Αξιοσημείωτη είναι η ποσοστιαία αύξηση του τουριστικού ρεύματος από τη Ρωσία, η οποία ανήλθε σε 82%. Σύνολο αφίξεων από Ρωσία τον Ιανουάριο, 40 χιλ».

Η πρεσβεία θυμίζει ότι το 2016 οι αφίξεις από Ρωσία μειώθηκαν, λόγω των ρωσικών κυρώσεων, σε 866 χιλ. από 3,6 εκατ. το 2015 ή ποσοστό 76,2%.

Προσθέτει ότι οι αφίξεις από την Ευρώπη συνέχισαν την πτωτική τάση και η μείωση τον Ιανουάριο ανήλθε σε 27%.

«Διατήρηση αυτής της τάσης θα αντισταθμίσει (στο σύνολο του έτους) τις οποιεσδήποτε θετικές επιπτώσεις της αύξησης των αφίξεων από Ρωσία. Σημειώνεται ότι ο αριθμός των ευρωπαίων τουριστών το 2016 , αν και μειωμένος κατά 35% έναντι του 2015, υπερέβη τα 10 εκατ. (ποσοστό 40% του συνόλου)» καταλήγει.

 

Σχετικά Νέα
Επιστήμη

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ένα νέο ορυκτό στην Καμτσάτκα της Ρωσίας!

Στα σκληρότερα ηφαιστειακά περιβάλλοντα της Γης, στην απομακρυσμένη χερσόνησο Καμτσάτκα της Ρωσίας, οι επιστήμονες του Monash διαδραμάτισαν ηγετικό ρόλο στην ανακάλυψη ενός νέου ορυκτού, το οποίο θα...

Επιστήμη

Σε εφαρμογή το πρόγραμμα γεωτρήσεων στο τεμάχιο 11 της κυπριακής ΑΟΖ

Λίγες ημέρες μετά το «ναυάγιο» της διάσκεψης για το Κυπριακό στο Κραν Μοντανά η Κυπριακή Δημοκρατία θέτει σε εφαρμογή το πρόγραμμα γεωτρήσεων για υδρογονάνθρακες στην Αποκλειστική Οικονομική της...

Βίντεο

Καρχαρίας - φάντασμα που ζει στα βάθη των ωκεανών καταγράφεται για πρώτη φορά από κάμερα
Καρχαρίας - φάντασμα που ζει στα βάθη των ωκεανών καταγράφεται για πρώτη φορά από κάμερα

Το παράξενο αυτό ζώο εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο Βόρειο ημισφαίριο πριν από λίγες ημέρες!

 

Η Ογκοθερμία στην πράξη
Η Ογκοθερμία στην πράξη

H ογκοθερμία στην πράξη: Η φυσική, ανώδυνη και ανεπίπλοκη αντικαρκινική θεραπεία.

 

Facebook