Ροή ειδήσεων
Παγκόσμια Ημέρα
Ημέρα του Θαλασσοπόρου
Facebook Twitter Google+

ΥΠΕΞ: Επανακάμπτουν οι Ρώσοι τουρίστες στην Τουρκία

Τουρισμός
Γραμματοσειρά

Την πορεία των ρωσο - τουρκικών συναλλαγών, όπως εκδηλώνονται σε μια σειρά κλάδους, παρακολουθούν οι ελληνικές διπλωματικές υπηρεσίες, αναζητώντας και το αντίκτυπο που θα έχει στη δραστηριότητα εγχώριων επιχειρηματικών ομίλων.

Ενδεικτικά, αναφορά από την ελληνική πρεσβεία στην Αγκυρα, που εστάλη στα κεντρικά του ΥΠΕΞ στην Αθήνα, τιτλοφορούμενη ως «Συνεχίσθηκε τον Ιανουάριο η μείωση των τουριστικών αφίξεων. Σημαντική αύξηση αυτών από Ρωσία», αναφέρει:

«Σύμφωνα με τα στοιχεία του τουρκικού υπουργείου Τουρισμού, ο αριθμός των τουριστών που επισκέφθηκαν τη χώρα τον Ιανουάριο τ.ε. ανήλθε σε 1,1 εκατ. και ήταν μειωμένος κατά 10% έναντι του Ιανουαρίου 2016. Αξιοσημείωτη είναι η ποσοστιαία αύξηση του τουριστικού ρεύματος από τη Ρωσία, η οποία ανήλθε σε 82%. Σύνολο αφίξεων από Ρωσία τον Ιανουάριο, 40 χιλ».

Η πρεσβεία θυμίζει ότι το 2016 οι αφίξεις από Ρωσία μειώθηκαν, λόγω των ρωσικών κυρώσεων, σε 866 χιλ. από 3,6 εκατ. το 2015 ή ποσοστό 76,2%.

Προσθέτει ότι οι αφίξεις από την Ευρώπη συνέχισαν την πτωτική τάση και η μείωση τον Ιανουάριο ανήλθε σε 27%.

«Διατήρηση αυτής της τάσης θα αντισταθμίσει (στο σύνολο του έτους) τις οποιεσδήποτε θετικές επιπτώσεις της αύξησης των αφίξεων από Ρωσία. Σημειώνεται ότι ο αριθμός των ευρωπαίων τουριστών το 2016 , αν και μειωμένος κατά 35% έναντι του 2015, υπερέβη τα 10 εκατ. (ποσοστό 40% του συνόλου)» καταλήγει.

 

Σχετικά Νέα
Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Α.Π.Ε

Ευκαιρίες στον τομέα της Ενέργειας και των ΑΠΕ στην Τουρκία

Σημαντικές ευκαιρίες για επενδύσεις στον τομέα της Ενέργειας και των ΑΠΕ ανοίγονται στην Τουρκία, σύμφωνα με «οδηγό για το επιχειρείν» που συνέταξε η ελληνική πρεσβεία στην Αγκυρα.

Καταστροφές

Κατακλύζονται οι τουρκικές θάλασσες από τροπικά ψάρια λόγω... κλιματικής αλλαγής

Ένα τροπικό ψάρι γνωστό ως κίτρινο boxfish εντοπίστηκε για πρώτη φορά από έναν δύτη στην νότια επαρχία της Αττάλειας της Τουρκίας, θέτοντας ερωτήματα σχετικά με τις επιπτώσεις της υπερθέρμανσης του...

Βίντεο

Οι δηλώσεις των στελεχών των ΕΛΠΕ για τα οικονομικά αποτελέσματα του 2016
Οι δηλώσεις των στελεχών των ΕΛΠΕ για τα οικονομικά αποτελέσματα του 2016

Εντυπωσιακές επιδόσεις σε όλες τις δραστηριότητες του ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ καταγράφτηκαν στα οικονομικά αποτελέσματα για το 2016, καθώς παρουσίασε ιστορικό ρεκόρ κερδών, παραγωγής και εξαγωγών, καθώς και ισχυρή μείωση του χρέους με παράλληλη ενίσχυση του μεριδίου στην εσωτερική αγορά. 

 

Καρχαρίας - φάντασμα που ζει στα βάθη των ωκεανών καταγράφεται για πρώτη φορά από κάμερα
Καρχαρίας - φάντασμα που ζει στα βάθη των ωκεανών καταγράφεται για πρώτη φορά από κάμερα

Το παράξενο αυτό ζώο εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο Βόρειο ημισφαίριο πριν από λίγες ημέρες!

 

Facebook