Μενού

Ροή ειδήσεων
Παγκόσμια Ημέρα
Παγκόσμια Ημέρα Οστεοπόρωσης
Facebook Twitter Google+

Εκδηλώσεις πραγματοποιεί ο ΕΟΤ στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας ημέρας Τουρισμού που εορτάζεται σήμερα. Η 27η Σεπτεμβρίου ορίστηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού( Π.Ο.Τ.) το 1970 ως Παγκόσμια ημέρα Τουρισμού και όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο ΕΟΤ  συμμετέχει  στον εορτασμό με δύο δράσεις πλήρως εναρμονισμένες στο πνεύμα του φετινού μηνύματος.

 

Διαβάστε περισσότερα: Σειρά δράσεων του ΕΟΤ για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

Μήνυμα ότι ο τουρισμός μας αφορά όλους και μας ενώνει καθώς και ότι αποτελεί εθνική υπόθεση και μεγάλη επένδυση στο μέλλον μας για την οικονομική και κοινωνική ευημερία της πατρίδας μας, έστειλε η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά.

 

Διαβάστε περισσότερα: Ελ. Κουντουρά: Εθνική υπόθεση ο τουρισμός

Η Σοφία Λαζαρίδου, επικεφαλής του Γρ. ΕΟΤ Σερβίας, o σκηνοθέτης Αντ. Θεοχάρης Κιούκας και η Διευθύντρια του Φεστιβάλ τουριστικών ταινιών Ζάγκρεμπ Spomenka Saraga

Ακόμη μία πρωτιά πέτυχε το βίντεο του ΕΟΤ «Greece-A 365-Day Destination» σε διεθνή διαγωνισμό καθώς μετά την ανάδειξή του, ως το κορυφαίο βίντεο ευρωπαϊκού προορισμού για το 2017 ανάμεσα σε 23 υποψήφιες χώρες της Ευρώπης, στο «2ο Διαγωνισμό Βίντεο του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού», στο 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας, επιλέχθηκε ως το κορυφαίο ανάμεσα σε 48 ταινίες και έλαβε το Ειδικό βραβείο στην κατηγορία «Τουριστική ταινία διάρκειας έως 7 λεπτών».

 

Διαβάστε περισσότερα: Ακόμα μία πρωτιά για το βίντεο του ΕΟΤ

Η ανάδειξη της οικονομικής, κοινωνικής, πολιτιστικής και πολιτικής συμβολής του τουρισμού στην ευδαιμονία της διεθνούς κοινότητας είναι ο στόχος της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού που είναι αφιερωμένη στην αειφόρο τουριστική ανάπτυξη.

 

Διαβάστε περισσότερα: Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού: Αειφόρος τουριστική ανάπτυξη

Στιγμιότυπο από την απονομή του βραβείου

Σημαντική πρωτιά πέτυχε η Ελλάδα καθώς απέσπασε το πρώτο βραβείο για το  βίντεο του ΕΟΤ «Greece- Α 365-DayDestination» που ψηφίστηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού ως το «καλύτερο βίντεο στην Ευρώπη» για το 2017.

 

Διαβάστε περισσότερα: Διεθνής διάκριση για την Ελλάδα - Το πρώτο βραβείο για βίντεο του ΕΟΤ

Περισσότερα Άρθρα...