Μενού

Ροή ειδήσεων
Παγκόσμια Ημέρα
Ημέρα της Μαϊμούς
Facebook Twitter Google+

"Μυστικοί κήποι και Αντανακλάσεις": Έκθεση ζωγραφικής της Άννας Αργυράκη στο Aegean College

Πολιτισμός
Γραμματοσειρά

Από τις 25 Σεπτεμβρίου στο Aegean College παρουσιάζεται η ζωγραφική δουλειά της εικαστικού Άννας Αργυράκη με τίτλο «Μυστικοί Κήποι & Αντανακλάσεις» που βασίζεται στην προσωπική θέση ζωής - ότι όλοι οι άνθρωποι μπορούμε να αντλήσουμε δύναμη από μνήμες και συναισθήματα που έχουμε αποθηκευμένα σαν αναμνήσεις ας πούμε στο «σκληρό δίσκο μας». Οι αναμνήσεις και τα αισθήματα είναι που μας στοιχειώνουν ή μας γαληνεύουν. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 10 Οκτωβρίου, με ελεύθερη είσοδο.

«Τα φωτεινά κομμάτια εναλλάσσονται με τα σκοτεινά σε μια αέναη, και πολλές φορές άνιση, μάχη που κρατά μια ολόκληρη ζωή. Είναι τα παιχνιδίσματα και οι αντανακλάσεις στους καθρέπτες της ψυχής, αυτά που άλλοτε μας κάνουν σπουδαίους και άλλοτε μας συνθλίβουν. Επηρεασμένοι από λάθος πρότυπα και την κοινωνική τοξικότητα με μια καθημερινότητα νοσηρή και επίπονη, που μετατρέπει τις πραγματικές αξίες σε ανούσιες αναφορές.

Η καλλιτεχνική έμπνευση και η δημιουργία είναι το κλειδί που ανοίγει την πόρτα και αφήνει το φως να περάσει στους μυστικούς κήπους της ψυχής, δημιουργώντας μια άλλη διάσταση. Αντλώντας δύναμη από τον εαυτό μας αφουγκραζόμενοι τις εσωτερικές μας ανάγκες, απενοχοποιώντας τις επιλογές μας ώστε να μπορέσουμε να ισορροπήσουμε στην εύθραυστη επιφάνεια.

Η έκθεση αυτή είναι μια σφαιρική ματιά στο τι είναι ευχάριστη ανάμνηση, μια προσπάθεια να στηριχθούμε στα προσωπικά μας “βράχια” με σεβασμό και θαυμασμό στη νομοτέλεια της φύσης, την αγάπη και την αποδοχή στον εαυτό μας. Η εσωτερική ισορροπία επιτυγχάνεται μέσα από τη διάθεση για προσφορά στο συνάνθρωπο». Τη βραδιά των εγκαινίων υποστηρίζεται το έργο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.

 

 

 

Σχετικά Νέα

Βίντεο

Το βραβευμένο βίντεο του ΕΟΤ, «Greece-A 365-Day Destination
Το βραβευμένο βίντεο του ΕΟΤ, «Greece-A 365-Day Destination" στον «2ο Διαγωνισμό Βίντεο του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών»

Δείτε το βίντεο:

 

Καβούρι - ήρωας. Πηδάει από το τηγάνι και κλείνει το μάτι για να σώσει τους φίλους του!
Καβούρι - ήρωας. Πηδάει από το τηγάνι και κλείνει το μάτι για να σώσει τους φίλους του!

Η απίστευτη αυτή... διάσωση έλαβε χώρα στην επαρχία Τζιανγκσού της Κίνας, στην πόλη Λιανιουνγκάνγκ, βόρεια της Σαγκάης. Δείτε το βίντεο!

 

Facebook