Μενού

Ροή ειδήσεων
Παγκόσμια Ημέρα
Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού
Facebook Twitter Google+

Ολοκληρώθηκεμε επιτυχία το 9ο Φεστιβάλ Μαθητικών Ταινιών “Πάμε Σινεμά;”

Πολιτισμός
Γραμματοσειρά

Με μεγάλη επιτυχία έληξε το 9ο Φεστιβάλ Μαθητικών Ταινιών «Πάμε Σινεμά;» με τη συμμετοχή 22 σχολείων από όλη την Ελλάδα. 22 ταινίες άλλοτε «χωρίς στυλ» αλλά με ύφος, ταινίες που δεν χαρίζονται σε κανέναν, ταινίες που «άλλοτε δείχνουν τα δόντια τους» και άλλοτε «βγάζουν γλώσσα», χαμηλόφωνες και καυστικές, σε κάθε περίπτωση όμως ταινίες φτιαγμένες με θράσος και κέφι.

 

Την εκδήλωση στον κινηματογράφο ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟ, παρακολούθησαν μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί και κινηματογραφιστές που με την παρουσία τους, τα γέλια τους και τα σχόλια τους έδωσαν πνοή και υπόσταση στο αίτημα «Πάμε Σινεμά;».

Την Τελετή απονομής παρουσίασε ο κωμικός και σκηνοθέτης Γιώργος Αργύρης (Jeremy) και μας έκαναν να γελάσουμε με stund up comedy από κοινού με τον κωμικό Παναγιώτη Δελαβίνια.

Η Κριτική Επιτροπή που αποτελείτο από τους (αλφαβητικά): Αβδελιώδη Δήμο-Σκηνοθέτη, Θέο Αργύρη-Διευθυντή Φωτογραφία, Μαρούδα Γιάννη-Σεναριογράφο, Μήτση Χρήστο-Κριτικό Κινηματογράφου, Παπαδημητρίου Άγγελο-Εικαστικό - Ηθοποιό, Σοφιανόπουλο Δημήτρη-Σκηνοθέτη, Σπαθάρα Εύα-Εκπαιδευτικό - Στέλεχος Γ.Γ. Ισότητας των Δύο Φύλων και Ηλία Δημητρίου – Σκηνοθέτη, Εκπρόσωπο της ΕΡΤ, απένειμε τα παρακάτω βραβεία:

• Α’ βραβείο, « 2084 », Ειδικό Γυμνάσιο, ΓΕΛ κωφών και βαρηκόων Αγίας Παρασκευής, Γυμνάσιο με Λυκειακές τάξεις στύρων Ευβοίας και Ειδικό Γυμνάσιο κωφών και βαρηκόων Αργυρούπολης,

• Β’ βραβείο, «SOS», 2ο Γυμνάσιο Χανίων

• Γ’ βραβείο, «Ο Μάνος και ο μίμος», 6ο Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας

• Καλύτερη ταινία Δημοτικών Σχολείων, «Ποτέ μη λες ποτέ» Δημοτικό Σχολείο Κολυμβαρίου Χανίων

• Καλύτερη ταινία Γυμνασίων-Λυκείων, «Χάπι Ωριμότητας», 5ο Γυμνάσιο Ηλιούπολης

• Βραβείο κοινού, «Το Διαγώνισμα», 1ο Γενικό Λύκειο Αγίας Βαρβάρας.

Ο κύριος Παναγιώτης Κασσιανός, εκπρόσωπος του υπουργείου παιδείας και Διευθυντής Ειδικής Αγωγής, ευχαρίστησε το ΠΑΜΕ ΣΙΝΕΜΑ; Γιατί δίνει την δυνατότητα στα παιδιά να εκφράζονται και να ενεργούν και ταυτόχρονα, με αβίαστο τρόπο, να μαθαίνουν τα μυστικά της οπτικοακουστικής έκφρασης σε μια εποχή που η πληροφορία μέσω της εικόνας μας κατακλύζει. Εξέφρασε δε την χαρά του για την συμμετοχή των Ειδικών Σχολείων στο Πρόγραμμα.

Στον χαιρετισμό του ο Διευθυντής του Εκπαιδευτικού Προγράμματος «Πάμε Σινεμά;», Αντώνης Κιούκας, υπογράμμισε: «το Πάμε Σινεμά; πραγματοποιείται χωρίς οποιαδήποτε κρατική χρηματοδότηση. Παρόλα αυτά τη φετινή χρονιά το Υπουργείο Παιδείας αδιαφόρησε και δεν εξέδωσε την καθιερωμένη (επί 17 συναπτά έτη) ετήσια εγκύκλιο για την πραγματοποίηση του προγράμματος.

Παρόλα αυτά εμείς συνεχίσαμε με την υποστήριξη των μαθητών και των δασκάλων τους. Και καταφέραμε να έχουμε 22 ταινίες από όλη την Ελλάδα. Ελπίζουμε ο Υπουργός Παιδείας -και καθηγητής- κ. Κώστας Γαβρόγλου να αναλάβει την πρωτοβουλία να εκδοθεί εγκύκλιος για την επόμενη σχολική χρονιά».

 

 

Σχετικά Νέα
Προγράμματα Ε.Κ.Ε.

Καλοκαιρινά φεστιβάλ και εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα με τη στήριξη της COSMOTE

Φεστιβάλ και εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα στηρίζει και αυτό το καλοκαίρι η COSMOTE, ενισχύοντας τις τοπικές κοινωνίες και αναδεικνύοντας τον ελληνικό πολιτισμό, τον αθλητισμό και την επιστήμη.

Βίντεο

Το βραβευμένο βίντεο του ΕΟΤ, «Greece-A 365-Day Destination
Το βραβευμένο βίντεο του ΕΟΤ, «Greece-A 365-Day Destination" στον «2ο Διαγωνισμό Βίντεο του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών»

Δείτε το βίντεο:

 

Καβούρι - ήρωας. Πηδάει από το τηγάνι και κλείνει το μάτι για να σώσει τους φίλους του!
Καβούρι - ήρωας. Πηδάει από το τηγάνι και κλείνει το μάτι για να σώσει τους φίλους του!

Η απίστευτη αυτή... διάσωση έλαβε χώρα στην επαρχία Τζιανγκσού της Κίνας, στην πόλη Λιανιουνγκάνγκ, βόρεια της Σαγκάης. Δείτε το βίντεο!

 

Facebook