Ροή ειδήσεων
Καμία εκδήλωση
Facebook Twitter Google+

Η εύρεση της Αγίας Εικόνας το 1823 θεωρήθηκε θεϊκός οιωνός για το δίκαιο και την επιτυχία της επανάστασης ενάντια στον τουρκικό ζυγό, ενώ η ανέγερση του μεγαλοπρεπούς ναού αποτελεί το πρώτο μεγάλο αρχιτεκτονικό έργο του νεοσυσταθέντος ελληνικού κράτους.

 

Διαβάστε περισσότερα: Λαμπροί εορτασμοί του Δεκαπενταύγουστου σε εκκλησίες και μοναστήρια της Ελλάδας

Οι Αβορίγινες είναι αυτόχθονες κάτοικοι της Αυστραλίας

Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν καθιερώσει την 9η Αυγούστου ως Διεθνή Ημέρα για τα δικαιώματα των Αυτόχθονων Λαών του Κόσμου. Τα δικαιώματα των πληθυσμών αυτών, που ζουν σε κοινωνίες με διαφορετικά κοινωνικά, πολιτιστικά, οικονομικά και πολιτικά χαρακτηριστικά, προστατεύονται από τη Διακήρυξη που εγκρίθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 2007.

 

Διαβάστε περισσότερα: Αυτόχθονες: Αντιπροσωπεύουν 5.000 διαφορετικούς πολιτισμούς και ανήκουν στις πιο ευάλωτες ομάδες

Μεγάλες γενετικές συγγένειες μεταξύ Μινωιτών και Μυκηναίων παρά τις όποιες διαφορές τους, καθώς κατάγονταν και οι δύο κυρίως από τους πρώτους νεολιθικούς γεωργούς στην περιοχή του Αιγαίου, διαπιστώνει νέα πρωτοποριακή έρευνα Ελλήνων και ξένων επιστημόνων που ανέλυσαν για πρώτη φορά το αρχαίο DNA.

 

Διαβάστε περισσότερα: Η πρώτη ανάλυση DNA Μυκηναίων και Μινωιτών - Σε ποιους μοιάζουν οι σημερινοί Έλληνες

Άνοιξε η "αυλαία" της ατομική έκθεση ζωγραφικής της Lucia Sabatini με τίτλο «Riflessi», η οποία φιλοξενείται στην gallery του POSEIDON OF PAROS Hotel & SPA και πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εικαστικών δράσεων του εκθεσιακού χώρου Art Space / Studio 265 στην Πάρο.

 

Διαβάστε περισσότερα: Εντυπωσίασε στα εγκαίνια η ατομική έκθεση ζωγραφικής «Riflessi» της Lucia Sabatin

…Για να «θυμίσουν» και να εμπνεύσουν τους παρευρισκομένους με την επιτυχία του επιχειρείν, η οποία έχει πάντα Όραμα, Όνομα και Ιστορία»...

 

Διαβάστε περισσότερα: Εκδήλωση «Brands with History», 5 Ιουλίου 2017, στο Ecali Club

Περισσότερα Άρθρα...