Ροή ειδήσεων
Καμία εκδήλωση
Facebook Twitter Google+

Getty images

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκαλεί συμπέρασμα έρευνας που δείχνει ότι αρκετοί άνθρωποι αισθάνονται μεγαλύτερη ικανοποίηση και ευτυχία στη ζωή τους, όταν μπορούν να νιώσουν και να βιώσουν αρνητικά επίσης συναισθήματα, όπως ο θυμός, η περιφρόνηση και το μίσος.

 

Διαβάστε περισσότερα: Και τα αρνητικά συναισθήματα φέρνουν την ευτυχία σε αρκετούς ανθρώπους

Είναι ο ιδρώτας φυσιολογικός; Η εφίδρωση δεν είναι ούτε φυσιολογική, ούτε αθώα, προειδοποιούν οι επιστήμονες. Όπως αναφέρουν, συνήθως εκδηλώνεται όταν κάνει πολλή ζέστη ή όταν κάποιος ασχολείται με χειρωνακτικές εργασίες ή γυμνάζεται, και είναι μία καθόλα φυσιολογική σωματική λειτουργία. Πότε όμως σηματοδοτεί παθολογικά αίτια;

 

Διαβάστε περισσότερα: Πόσο αθώος είναι ο ιδρώτας; Μύθοι και αλήθειες

Βουνό ή θάλασσα, τα ατυχήματα και οι ασθένειες δεν κάνουν διακρίσεις. Μπορεί να τα υποστεί οποιοσδήποτε και οπουδήποτε. Τι πρέπει να κάνουμε σε περίπτωση τραυματισμού, όταν βρισκόμαστε σε διακοπές; Τι πρέπει να παίρνουμε μαζί μας, όταν ετοιμαζόμαστε να περάσουμε το καλοκαίρι στη θάλασσα ή στο βουνό; Απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα, καθώς και μερικές απλές αλλά βασικές συμβουλές δίνει το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ).

 

Διαβάστε περισσότερα: Τα ατυχήματα και οι ασθένειες που μπορούν να καταστρέψουν τις διακοπές - Συμβουλές

O καθηγητής του Harvard Medical School Sanjiv Chopra MD στο νέο του βιβλίο, The Big Five ($ 25 Amazon.com), ο Δρ Chopra περιγράφει οτι πως 5 απλές συνήθειες των ανθρώπων οφελούν πολύ την ζωή μας και την παρατείνουν. Αυτό το υποστηρίζει μετά από δεκαετίες έρευνας. Για την πλειοψηφία των ανθρώπων, γράφει, κάνοντας αυτές τις απλές συμπεριφορές μέρος της καθημερινής ρουτίνας μας μπορεί να ενισχύσει την υγεία μας, και ίσως επιμηκύνει τη διάρκεια ζωής και της ομορφιάς μας. Παρακάτω, βλέπεται το σχέδιο των πέντε βημάτων που αυτός ονόμασε οδηγό του ανθρώπου για μακροζωία.

 

Διαβάστε περισσότερα: 5 απλές συνήθειες για να ζήσετε χαρούμενοι και υγιείς

Το πιο πιθανό είναι πως όλοι οι γονείς έχουν ακούσει ή θα ακούσουν κάποια στιγμή από τα παιδιά τους να λένε ότι θα ήθελαν ένα ζωάκι στο σπίτι. Ποια όμως θα πρέπει να είναι η απάντηση;

 

Διαβάστε περισσότερα: Πώς επιδρά το κατοικίδιο στην ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού και ποια τα οφέλη

Περισσότερα Άρθρα...

Υποκατηγορίες