Μενού

Ροή ειδήσεων
Παγκόσμια Ημέρα
Ημέρα Πανελλαδικού Εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης
Facebook Twitter Google+

2035: Θα υπάρχουν μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα στις ευρωπαϊκές αγορές

Τεχνολογία
Γραμματοσειρά

Όλα τα καινούργια αυτοκίνητα που πωλούνται στην Ευρώπη θα είναι ηλεκτρικά μέσα σε λιγότερο από δύο δεκαετίες, λόγω της κυβερνητικής υποστήριξης, της πτώσης του κόστους των μπαταριών και της οικονομίας κλίμακος προβλέπει έρευνα της ολλανδικής τράπεζας ING.

Οι δύο δεκαετίες μπορεί να ακούγονται ως μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για μία πιο αισιόδοξη εκτίμησε σε σύγκριση με προηγούμενες εκθέσεις.

Οι προβλέψεις της ING βασίζονται στις ολοένα και χαμηλότερες τιμές των ηλεκτρικών μπαταριών, στα προγράμματα κυβερνητικής υποστήριξης και επιδότησης, καθώς και στην καλύτερη ικανότητα κλιμάκωσης της βιομηχανίας.

autokinito 3

Μεταξύ του 2017 και του 2024, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αναμένεται να καταστούν «η λογική επιλογή για τους οδηγούς στην Ευρώπη», αναφέρει η έκθεση, καθώς οι τιμές των ηλεκτρικών οχημάτων μειώνονται συνεχώς, λόγω των φθηνότερων μπαταριών και της ολοένα και μεγαλύτερης αυτονομίας τους μεταξύ φορτίσεων.

Η υποδομή των σταθμών φόρτισης αναμένεται επίσης να γιγαντωθεί, εν μέρει λόγω της κρατικής υποστήριξης για τη διάδοσή τους.

autokinito 4

Η μετάβαση από τα ορυκτά καύσιμα στον ηλεκτρισμό αναμένεται εδώ και καιρό να δημιουργήσει μία διαταραχή στην ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία. Στην πραγματικότητα, αυτή έχει ήδη ξεκινήσει, αναφέρει η έρευνα. Ενδεικτικά, η σουηδική εταιρία Volvo ανακοίνωσε ήδη ότι δεσμεύεται να επικεντρωθεί αποκλειστικά σε υβριδικά και ηλεκτρικά οχήματα έως το 2019.

autokinito 1

Εξάλλου, η έκθεση της ING αναφέρει ότι το κόστος της ιδιοκτησίας ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη Γερμανία το 2024 θα είναι παρόμοιο με αυτό των βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων οχημάτων. Επίσης, την περασμένη εβδομάδα, η Γαλλία ανακοίνωσε σχέδια για την απαγόρευση νέων αυτοκινήτων κινητήρων βενζίνης και ντίζελ μέχρι το 2040.

autokinito 5

Ωστόσο, η τράπεζα δήλωσε ότι οι ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες πιθανόν να χάσουν την επόμενη ηλεκτρική επανάσταση, επειδή οι ασιάτες και οι αμερικανοί ανταγωνιστές είχαν το πλεονέκτημα στην τεχνολογία μπαταριών και στους ηλεκτροκινητήρες. "Το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Ευρώπης στον κινητήρα εσωτερικής καύσης εξαφανίζεται με τη μετάβαση σε ηλεκτρικά οχήματα μπαταρίας", ανέφερε η έκθεση.

 

 

https://www.theguardian.com/environment/2017/jul/13/electric-cars-to-account-for-all-new-vehicle-sales-in-europe-by-2035 https://futurism.com/new-report-says-electric-cars-will-dominate-european-markets-by-2035/ http://www.businessinsider.com/electric-cars-markets-prediction-future-europe-2017-7 https://oxygenemag.com/new-report-electric-cars-to-dominate-european-markets-by-2035/ http://nltimes.nl/2017/07/13/dutch-bank-ing-european-car-market-completely-electric-2035

 

Σχετικά Νέα
Προστασία

Διαδραστικός χάρτης δείχνει την ποιότητα του αέρα σε όλη την Ευρώπη

Τη δυνατότητα να γνωρίζουμε ανά πάσα στιγμή την ποιότητα του αέρα παντού στην Ευρώπη προσφέρει η Ε.Ε. με τον διαδραστικό χάρτη που έθεσε σε λειτουργία. Η Ελλάδα πάντως, ανήκει στις χώρες που προς το...

Βίντεο

Το βραβευμένο βίντεο του ΕΟΤ, «Greece-A 365-Day Destination
Το βραβευμένο βίντεο του ΕΟΤ, «Greece-A 365-Day Destination" στον «2ο Διαγωνισμό Βίντεο του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών»

Δείτε το βίντεο:

 

Καβούρι - ήρωας. Πηδάει από το τηγάνι και κλείνει το μάτι για να σώσει τους φίλους του!
Καβούρι - ήρωας. Πηδάει από το τηγάνι και κλείνει το μάτι για να σώσει τους φίλους του!

Η απίστευτη αυτή... διάσωση έλαβε χώρα στην επαρχία Τζιανγκσού της Κίνας, στην πόλη Λιανιουνγκάνγκ, βόρεια της Σαγκάης. Δείτε το βίντεο!

 

Facebook