Μενού

Ροή ειδήσεων
Παγκόσμια Ημέρα
Ημέρα Πανελλαδικού Εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης
Facebook Twitter Google+

Η Κίνα φτιάχνει 20 εκατ ποδήλατα που θα καθαρίζουν τον αέρα από τη ρύπανση!

Τεχνολογία
Γραμματοσειρά

Στο εγγύς μέλλον, 20 εκατομμύρια άνθρωποι θα μπορούν να καθαρίζουν τον αέρα καθώς μετακινούνται με το ποδήλατό τους!

Για να καταπολεμήσει την ατμοσφαιρική ρύπανση και να δημιουργήσει ένα πιο υγιεινό περιβάλλον για τις μελλοντικές γενιές, ο οικολογικός καινοτόμος Daan Roosegaarde συνεργάστηκε με τη μεγαλύτερη κινεζική εταιρεία ποδηλάτων και την κορυφαία κινεζική εταιρεία σχεδιασμού TEZIGN για να κάνει εφικτά προς διάθεση σε εκατομμύρια Κινέζους τα ειδικά ποδήλατα που καθαρίζουν τον αέρα από τη ρύπανση.

 podilata 3

Τα εξαιρετικά καινοτόμα ποδήλατα Smog Free του Roosegaarde εισπνέουν τον ρυπογόνο αέρα, καθαρίζουν από επιβλαβή μικροσωματίδια ΡΜ10 και ΡΜ2.5 που σχηματίζουν την αιθάλη και στη συνέχεια απελευθερώνουν φρέσκο αέρα στο περιβάλλον!

 podilata 6

Ουσιαστικά αυτό που κάνουν τα ποδήλατα είναι προσελκύουν τα θετικά φορτισμένα σωματίδια του νέφους σε μια αρνητικά φορτισμένη επιφάνεια. Στη διαδικασία, τα σωματίδια σκόνης συμπιέζονται και μαζεύονται στην επιφάνεια του ποδηλάτου.

 podilata 7

Δεν μπορούν να αποσυνδεθούν και αφού συνδέονται σε μια αρνητικά φορτισμένη επιφάνεια, δεν είναι πια σκόνη (επειδή έχουν συσσωρευτεί για να σχηματίσουν μεγαλύτερη μάζα) και κάθε μήνα ή δύο απλώς οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να καθαρίζουν την επιφάνεια του.

 podilata 5

Ο Roosegaarde είπε ότι η διαδικασία απομάκρυνσης του καπνού θα τροφοδοτηθεί από ένα συνδυασμό ισχύος από το πεντάλ και από ένα μικρό ηλιακό πάνελ.

 

 

 

Πηγές: http://inhabitat.com/chinas-largest-bike-share-launches-air-purifying-bicycles-for-20-million-citizens/ http://livelongled.com/chinas-largest-bike-share-launches-air-purifying-bicycles-for-20-million-citizens/ https://www.theguardian.com/cities/2017/mar/22/bike-wars-dockless-china-millions-bicycles-hangzhou#img-1

 

Σχετικά Νέα
Προστασία

Διαδραστικός χάρτης δείχνει την ποιότητα του αέρα σε όλη την Ευρώπη

Τη δυνατότητα να γνωρίζουμε ανά πάσα στιγμή την ποιότητα του αέρα παντού στην Ευρώπη προσφέρει η Ε.Ε. με τον διαδραστικό χάρτη που έθεσε σε λειτουργία. Η Ελλάδα πάντως, ανήκει στις χώρες που προς το...

Καταστροφές

Πάνω από 500.000 ανθρώπους σκοτώνει η ατμοσφαιρική ρύπανση στην Ευρώπη

Περισσότερους από 500.000 πρόωρους θανάτους προκαλεί η ρύπανση της ατμόσφαιρας στην ευρωπαϊκή ήπειρο, παρά τη μικρή βελτίωση της ποιότητας του αέρα, όπως αναφέρει στην ετήσια έκθεσή της η Ευρωπαϊκή...

Βίντεο

Το βραβευμένο βίντεο του ΕΟΤ, «Greece-A 365-Day Destination
Το βραβευμένο βίντεο του ΕΟΤ, «Greece-A 365-Day Destination" στον «2ο Διαγωνισμό Βίντεο του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών»

Δείτε το βίντεο:

 

Καβούρι - ήρωας. Πηδάει από το τηγάνι και κλείνει το μάτι για να σώσει τους φίλους του!
Καβούρι - ήρωας. Πηδάει από το τηγάνι και κλείνει το μάτι για να σώσει τους φίλους του!

Η απίστευτη αυτή... διάσωση έλαβε χώρα στην επαρχία Τζιανγκσού της Κίνας, στην πόλη Λιανιουνγκάνγκ, βόρεια της Σαγκάης. Δείτε το βίντεο!

 

Facebook