Μενού

Ροή ειδήσεων
Καμία εκδήλωση
Facebook Twitter Google+

Ευκαιρίες για το ελληνικό επιχειρείν στην Τουρκία

Επιχειρείν
Γραμματοσειρά

Ευκαιρίες για το ελληνικό επιχειρείν στην Τουρκία εντοπίζουν οι Έλληνες διπλωμάτες στην Άγκυρα!

Κώτσας Κέντζου

Σε κλαδική μελέτη για τις κατασκευές στην Τουρκία, έστειλε στα κεντρικά του ΥΠΕΞ, στην Αθήνα, η ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα τονίζει ότι «στην Τουρκία την παρούσα περίοδο πραγματοποιούνται πολλά έργα υποδομών (αυτοκινητόδρομοι, σιδηροδρομικό δίκτυο, λιμάνια, σήραγγες, μετρό, Ενέργεια).

Επίσης, πραγματοποιούνται εκτεταμένα έργα κατασκευής κατοικιών, εμπορικών κέντρων, έργων που σχετίζονται με τον τουριστικό τομέα, έργων αναπαλαίωσης και ανοικοδόμησης στο ιστορικό κέντρο πόλεων».

«Εκτίμησή μας», συνεχίζει η πρεσβεία, «είναι ότι η έντονη αυτή κατασκευαστική δραστηριότητα θα συνεχιστεί και την επόμενη τουλάχιστον πενταετία, δεδομένου αφ' ενός του μεγέθους των τουρκικών κατασκευαστικών εταιρειών και αφ' ετέρου του ενδιαφέροντος διεθνών τραπεζών, όπως η EBRD, για χρηματοδότηση έργων υποδομής».

«Συνεπώς», εκτιμά, «ελληνικές κατασκευαστικές εταιρείες θα μπορούσαν ενδεχομένως, βάσει τεχνογνωσίας, να αξιοποιήσουν αυτή την ευκαιρία, καθώς μάλιστα η εμπειρία έχει αποδείξει πως οι τουρκικές κατασκευαστικές δεν είναι αρνητικές σε διεθνείς συνεργασίες».

Ευκαιρίες και σε Ενέργεια και ΑΠΕ

Η ελληνική πρεσβεία συμπληρώνει: «Δυνατότητες παρουσιάζονται επίσης στον τομέα υπηρεσιών και έργων που προσανατολίζονται προς τη μείωση του κόστους Ενέργειας, την ανάγκη μεγαλύτερης ενεργειακής επάρκειας, την ανάγκη μείωσης της ενεργειακής κατανάλωσης των κτιρίων, οι οποίες θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν από ελληνικές εταιρείες ΑΠΕ που με την τεχνογνωσία και την πείρα τους θα μπορούσαν να επιδιώξουν συνέργειες με αντίστοιχες τουρκικές».

«Επιπλέον, σημαντικές ευκαιρίες διανοίγονται για συνεργασίες ελληνικών και τουρκικών εταιρειών σε τρίτες χώρες, καθώς οι τουρκικές κατασκευαστικές εταιρείες έχουν πρόσβαση σε διαφοροποιημένες αγορές (Ρωσία - χώρες ΚΑΚ αφενός, αραβικά κράτη αφετέρου), στις οποίες μάλιστα παρουσιάζονται ανάγκες ανοικοδόμησης και κατασκευής υποδομών.

Ενδεικτικά αναφέρουμε την περίπτωση τόσο της Ρωσίας, όπου τα κέρδη από τις δραστηριότητες των τουρκικών κατασκευαστικών εταιρειών τα τελευταία χρόνια αποτιμώνται σε 65 δισ. δολάρια όσο και των χωρών της Βορείου Αφρικής και της εγγύς γειτονίας της Τουρκίας (χώρες περί τη Μαύρη Θάλασσα, Β. Ιράκ)».

«Δυνατότητες διαφαίνονται επίσης για συνεργασίες με τουρκικές εταιρείες στον τομέα των κατασκευών λιμένων και της ναυπηγοκατασκευαστικής», καταλήγει η πρεσβεία.

 

Σχετικά Νέα
Πολιτισμός

Η πρώτη ανάλυση DNA Μυκηναίων και Μινωιτών - Σε ποιους μοιάζουν οι σημερινοί Έλληνες

Μεγάλες γενετικές συγγένειες μεταξύ Μινωιτών και Μυκηναίων παρά τις όποιες διαφορές τους, καθώς κατάγονταν και οι δύο κυρίως από τους πρώτους νεολιθικούς γεωργούς στην περιοχή του Αιγαίου,...

Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Α.Π.Ε

Σε λειτουργία ο πρώτος σταθμός παραγωγής ενέργειας υδροηλεκτρικής και ηλιακής ενέργειας (video)

Ο πρώτος σταθμός ηλεκτροπαραγωγής παγκοσμίως που συνδυάζει υδροηλεκτρική και ηλιακή ενέργεια άνοιξε στην Πορτογαλία, σηματοδοτώντας ένα ορόσημο για την ανανεώσιμη ενέργεια.

Βίντεο

Καρχαρίας - φάντασμα που ζει στα βάθη των ωκεανών καταγράφεται για πρώτη φορά από κάμερα
Καρχαρίας - φάντασμα που ζει στα βάθη των ωκεανών καταγράφεται για πρώτη φορά από κάμερα

Το παράξενο αυτό ζώο εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο Βόρειο ημισφαίριο πριν από λίγες ημέρες!

 

Η Ογκοθερμία στην πράξη
Η Ογκοθερμία στην πράξη

H ογκοθερμία στην πράξη: Η φυσική, ανώδυνη και ανεπίπλοκη αντικαρκινική θεραπεία.

 

Facebook