Ροή ειδήσεων
Παγκόσμια Ημέρα
Ημέρα του Θαλασσοπόρου
Facebook Twitter Google+

Ευκαιρίες για το ελληνικό επιχειρείν στην Τουρκία

Επιχειρείν
Γραμματοσειρά

Ευκαιρίες για το ελληνικό επιχειρείν στην Τουρκία εντοπίζουν οι Έλληνες διπλωμάτες στην Άγκυρα!

Κώτσας Κέντζου

Σε κλαδική μελέτη για τις κατασκευές στην Τουρκία, έστειλε στα κεντρικά του ΥΠΕΞ, στην Αθήνα, η ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα τονίζει ότι «στην Τουρκία την παρούσα περίοδο πραγματοποιούνται πολλά έργα υποδομών (αυτοκινητόδρομοι, σιδηροδρομικό δίκτυο, λιμάνια, σήραγγες, μετρό, Ενέργεια).

Επίσης, πραγματοποιούνται εκτεταμένα έργα κατασκευής κατοικιών, εμπορικών κέντρων, έργων που σχετίζονται με τον τουριστικό τομέα, έργων αναπαλαίωσης και ανοικοδόμησης στο ιστορικό κέντρο πόλεων».

«Εκτίμησή μας», συνεχίζει η πρεσβεία, «είναι ότι η έντονη αυτή κατασκευαστική δραστηριότητα θα συνεχιστεί και την επόμενη τουλάχιστον πενταετία, δεδομένου αφ' ενός του μεγέθους των τουρκικών κατασκευαστικών εταιρειών και αφ' ετέρου του ενδιαφέροντος διεθνών τραπεζών, όπως η EBRD, για χρηματοδότηση έργων υποδομής».

«Συνεπώς», εκτιμά, «ελληνικές κατασκευαστικές εταιρείες θα μπορούσαν ενδεχομένως, βάσει τεχνογνωσίας, να αξιοποιήσουν αυτή την ευκαιρία, καθώς μάλιστα η εμπειρία έχει αποδείξει πως οι τουρκικές κατασκευαστικές δεν είναι αρνητικές σε διεθνείς συνεργασίες».

Ευκαιρίες και σε Ενέργεια και ΑΠΕ

Η ελληνική πρεσβεία συμπληρώνει: «Δυνατότητες παρουσιάζονται επίσης στον τομέα υπηρεσιών και έργων που προσανατολίζονται προς τη μείωση του κόστους Ενέργειας, την ανάγκη μεγαλύτερης ενεργειακής επάρκειας, την ανάγκη μείωσης της ενεργειακής κατανάλωσης των κτιρίων, οι οποίες θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν από ελληνικές εταιρείες ΑΠΕ που με την τεχνογνωσία και την πείρα τους θα μπορούσαν να επιδιώξουν συνέργειες με αντίστοιχες τουρκικές».

«Επιπλέον, σημαντικές ευκαιρίες διανοίγονται για συνεργασίες ελληνικών και τουρκικών εταιρειών σε τρίτες χώρες, καθώς οι τουρκικές κατασκευαστικές εταιρείες έχουν πρόσβαση σε διαφοροποιημένες αγορές (Ρωσία - χώρες ΚΑΚ αφενός, αραβικά κράτη αφετέρου), στις οποίες μάλιστα παρουσιάζονται ανάγκες ανοικοδόμησης και κατασκευής υποδομών.

Ενδεικτικά αναφέρουμε την περίπτωση τόσο της Ρωσίας, όπου τα κέρδη από τις δραστηριότητες των τουρκικών κατασκευαστικών εταιρειών τα τελευταία χρόνια αποτιμώνται σε 65 δισ. δολάρια όσο και των χωρών της Βορείου Αφρικής και της εγγύς γειτονίας της Τουρκίας (χώρες περί τη Μαύρη Θάλασσα, Β. Ιράκ)».

«Δυνατότητες διαφαίνονται επίσης για συνεργασίες με τουρκικές εταιρείες στον τομέα των κατασκευών λιμένων και της ναυπηγοκατασκευαστικής», καταλήγει η πρεσβεία.

 

Σχετικά Νέα
Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Α.Π.Ε

Ευκαιρίες στον τομέα της Ενέργειας και των ΑΠΕ στην Τουρκία

Σημαντικές ευκαιρίες για επενδύσεις στον τομέα της Ενέργειας και των ΑΠΕ ανοίγονται στην Τουρκία, σύμφωνα με «οδηγό για το επιχειρείν» που συνέταξε η ελληνική πρεσβεία στην Αγκυρα.

Καταστροφές

Κατακλύζονται οι τουρκικές θάλασσες από τροπικά ψάρια λόγω... κλιματικής αλλαγής

Ένα τροπικό ψάρι γνωστό ως κίτρινο boxfish εντοπίστηκε για πρώτη φορά από έναν δύτη στην νότια επαρχία της Αττάλειας της Τουρκίας, θέτοντας ερωτήματα σχετικά με τις επιπτώσεις της υπερθέρμανσης του...

Βίντεο

Οι δηλώσεις των στελεχών των ΕΛΠΕ για τα οικονομικά αποτελέσματα του 2016
Οι δηλώσεις των στελεχών των ΕΛΠΕ για τα οικονομικά αποτελέσματα του 2016

Εντυπωσιακές επιδόσεις σε όλες τις δραστηριότητες του ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ καταγράφτηκαν στα οικονομικά αποτελέσματα για το 2016, καθώς παρουσίασε ιστορικό ρεκόρ κερδών, παραγωγής και εξαγωγών, καθώς και ισχυρή μείωση του χρέους με παράλληλη ενίσχυση του μεριδίου στην εσωτερική αγορά. 

 

Καρχαρίας - φάντασμα που ζει στα βάθη των ωκεανών καταγράφεται για πρώτη φορά από κάμερα
Καρχαρίας - φάντασμα που ζει στα βάθη των ωκεανών καταγράφεται για πρώτη φορά από κάμερα

Το παράξενο αυτό ζώο εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο Βόρειο ημισφαίριο πριν από λίγες ημέρες!

 

Facebook