Μενού

Ροή ειδήσεων
Παγκόσμια Ημέρα
Ημέρα της Μαϊμούς
Facebook Twitter Google+

Καινοτομία: Αισθητήρας γυαλιών επιτρέπει την πληκτρολόγηση και τον έλεγχο των εξωτερικών συσκευών με τα μάτια

Καινοτομία
Γραμματοσειρά

Μια ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο Chongqing και το Εθνικό Κέντρο Νανοεπιστήμης και Τεχνολογίας της Κίνας, έχει αναπτύξει έναν αισθητήρα που μπορεί να μεταφράσει την κίνηση των ματιών σε ηλεκτρικά σήματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την πληκτρολόγηση ή τον έλεγχο μιας εξωτερικής συσκευής!

Στην ανακοίνωσή τους που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα Science Advances, η ομάδα περιγράφει τη συσκευή, τον τρόπο λειτουργίας της και τους τρόπους με τους οποίους πιστεύει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

glasses 1

Τα τελευταία χρόνια, οι επιστήμονες έχουν επιδιώξει να επωφεληθούν από το συρρικνούμενο μέγεθος των ηλεκτρονικών για την κατασκευή μικροσκοπικών συσκευών για να βοηθήσουν άτομα με ειδικές ανάγκες.

Σε αυτή τη νέα προσπάθεια, η ομάδα επεδίωξε έναν τρόπο να επιτρέψει σε ένα άτομο να πληκτρολογήσει σε μια οθόνη υπολογιστή χρησιμοποιώντας μόνο την κίνηση των ματιών του. Αναφέρουν ότι έχουν σχεδιάσει έναν αισθητήρα που συνδέεται με ένα ζευγάρι γυαλιά και μετατρέπει την κίνηση ενός μυός των ματιών σε ένα ηλεκτρικό σήμα αρκετά ισχυρό ώστε να επιτρέπει επικοινωνία με εξωτερικές συσκευές.

glasses 3

Ο αισθητήρας βασίζεται σε ένα τριβοηλεκτρικό νανο-γεννήτρια (TENG), που είναι μια συσκευή που παράγει ένα ηλεκτροστατικό φορτίο σε απόκριση της κίνησης του μυός. Σε αυτήν την περίπτωση, η συσκευή ενεργοποιείται από έναν μυ που βρίσκεται στη γωνία του ματιού, ο οποίος κινεί το βλέφαρο όταν ανοιγοκλείνει.

Ο αισθητήρας συνδέεται με ένα ζευγάρι πλαισίων γυαλιών - όταν ο χρήστης φοράει τα γυαλιά, ο αισθητήρας έρχεται σε επαφή με το δέρμα και οι αισθήσεις ενεργοποιούνται. Όταν συμβαίνει αυτό, παράγει ένα μικροσκοπικό ηλεκτρικό φορτίο που αποστέλλεται σε μια συσκευή συνδεδεμένη σε έναν υπολογιστή.

glasses 4

Το θέμα βρίσκεται απέναντι από μια οθόνη του υπολογιστή και παρακολουθεί τη μετακίνηση του κέρσορα πάνω από τα γράμματα στην οθόνη - όταν επισημαίνεται το επιθυμητό γράμμα, ο χρήστης ανοιγοκλείνει τα βλέφαρα επιλέγοντας το γράμμα.

glasses 5

Η διαδικασία επαναλαμβάνεται γράμμα προς γράμμα ή λέξη προς λέξη. Ο αισθητήρας μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τον έλεγχο άλλων συσκευών - για παράδειγμα, ενεργοποίηση και απενεργοποίηση της λυχνίας.

 

Σχετικά Νέα
Υγεία - Διατροφή

Μικρόβιο στα μάτια εκπαιδεύει το ανοσοποιητικό σύστημα για την αποτροπή μολύνσεων!

Ορισμένα μικρόβια που ζουν στα μάτια είναι απαραίτητα για τις ανοσολογικές αντιδράσεις και τα προστατεύουν από τη μόλυνση, σύμφωνα με νέα έρευνες. Η μελέτη, η οποία εμφανίζεται στο περιοδικό...

Υγεία - Διατροφή

Πως να προστατέψετε τα μάτια σας από τις αφανείς ακτίνες του ηλίου

Ιδιαίτερα προσεκτικοί, εφαρμόζοντας πιστά τις οδηγίες του γιατρού τους, πρέπει να είναι την καλοκαιρινή περίοδο όσοι έχουν ευαισθησία στα μάτια, πάσχουν από γλαύκωμα η έχουν πρόσφατα χειρουργηθεί....

Βίντεο

Το βραβευμένο βίντεο του ΕΟΤ, «Greece-A 365-Day Destination
Το βραβευμένο βίντεο του ΕΟΤ, «Greece-A 365-Day Destination" στον «2ο Διαγωνισμό Βίντεο του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών»

Δείτε το βίντεο:

 

Καβούρι - ήρωας. Πηδάει από το τηγάνι και κλείνει το μάτι για να σώσει τους φίλους του!
Καβούρι - ήρωας. Πηδάει από το τηγάνι και κλείνει το μάτι για να σώσει τους φίλους του!

Η απίστευτη αυτή... διάσωση έλαβε χώρα στην επαρχία Τζιανγκσού της Κίνας, στην πόλη Λιανιουνγκάνγκ, βόρεια της Σαγκάης. Δείτε το βίντεο!

 

Facebook