Μενού

Ροή ειδήσεων
Παγκόσμια Ημέρα
Ημέρα της Μαϊμούς
Facebook Twitter Google+

Πρωτοποριακή έρευνα οδήγησε μια ομάδα από το Πανεπιστήμιο Brock να επιβεβαιώσει περαιτέρω ότι ο σεξουαλικός προσανατολισμός των ανδρών είναι πιθανό να προσδιοριστεί στη μήτρα και μάλιστα ως ποσοστό να αυξηθεί ιδιαίτερα εξαιτίας των πρωτότοκων γεννήσεων!

 

Διαβάστε περισσότερα: Απίστευτο: Επιβεβαιώθηκε η σχέση ομοφυλοφιλίας και...βιολογικής προδιάθεσης!

Καθώς οι μέλισσες αναζητούν την τροφή τους, βελτιώνουν συνεχώς τόσο τη σειρά με την οποία επισκέπτονται τα λουλούδια όσο και τις διαδρομές των πτήσεων που πραγματοποιούν μεταξύ των λουλουδιών για να δημιουργήσουν καλύτερες μετακινήσεις, σύμφωνα με τους ερευνητές του Πανεπιστημίου Queen Mary του Λονδίνου.

 

Διαβάστε περισσότερα: Εντυπωσιακή καταγραφή για πώς αναπτύσσουν οι μέλισσες μια διαδρομή μεταξύ των λουλουδιών

Πώς μπορούμε - χωρίς καμία αξιοπρόσεκτη προσπάθεια - να ακούσουμε μια συνομιλία φίλων σε μια γεμάτη καφετέρια ή να ακολουθήσουμε τη μελωδία ενός βιολιού μέσα σε μια ορχήστρα; Τη θαυμάσια αυτή ικανότητα του εγκεφάλου κατάφεραν να καταλάβουν για πρώτη φορά οι επιστήμονες.

 

Διαβάστε περισσότερα: Επιλογή ήχων: Πώς ο εγκέφαλος επιλέγει τι να ακούσει

Οι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει από καιρό ότι οι σεισμοί μπορούν να προκαλέσουν για παρατεταμένες χρονικές περιόδους δόνηση της Γης. Ωστόσο, το 1998 μια ερευνητική ομάδα διαπίστωσε ότι η Γη παράγει συνεχώς ένα δονητικό σήμα χαμηλής συχνότητας σε περίπτωση απουσίας σεισμών!

 

Διαβάστε περισσότερα: Καταγράφτηκε το "βουητό" της γης στο βυθό του ωκεανού για πρώτη φορά!

Η θέση της Νότιας Αφρικής ως του βασικού λίκνου «γένεσις» της ανθρωπότητας ενισχύθηκε με τη σημερινή αποκάλυψη του «Little Foot» (Μικρού Ποδιού), του παλαιότερου ουσιαστικά πλήρους ανθρωποειδούς προγόνου που βρέθηκε ποτέ στον πλανήτη.

 

Διαβάστε περισσότερα: Ανακαλύφθηκε το πληρέστερο απολιθώματα Αυστραλοπίθηκου στον πλανήτη ()

Μια ομάδα ερευνητών που συνδέονται με πολλά ιδρύματα στις Η.Π.Α. έχει βρει μια πιθανή νέα εξήγηση της απροθυμίας ορισμένων γονιών να εμβολιάσουν τα παιδιά τους.
Στο άρθρο που δημοσίευσε στο περιοδικό Nature Human Behavior, η ομάδα περιγράφει τη μελέτη τους, τι βρήκαν και γιατί πιστεύουν ότι μπορεί να έχουν ανακαλύψει έναν νέο τρόπο αλλαγής των αντιλήψεων των γονέων που είναι απρόθυμοι να εμβολιάσουν τα παιδιά τους.

 

Διαβάστε περισσότερα: Να γιατί κάποιοι γονείς είναι ενάντια στον εμβολιασμό των παιδιών τους

Έζησε πριν περίπου 75 εκατ. χρόνια και περνούσε αρκετό χρόνο στο νερό. Ο λόγος για τον πρώτο αμφίβιο σαρκοβόρο δεινόσαυρο που έμοιαζε λίγο με κύκνο και λίγο με πάπια και ανακαλύφθηκε στην έρημο Γκόμπι της νότιας Μογγολίας.

 

Διαβάστε περισσότερα: Ανακαλύφθηκε ο πρώτος αμφίβιος δεινόσαυρος με λαιμό κύκνου και πόδια πάπιας - Φωτό

Περισσότερα Άρθρα...

Υποκατηγορίες