Ροή ειδήσεων
Καμία εκδήλωση
Facebook Twitter Google+

Επιστήμονες ανακάλυψαν στην Κίνα δύο απολιθώματα προγόνων των θηλαστικών, ηλικίας περίπου 160 εκατ. ετών, τα οποία είναι τα παλαιότερα που έχουν βρεθεί έως τώρα να έχουν την ικανότητα αιώρησης στον αέρα χάρη στις μεμβράνες δέρματος σαν φτερούγες που διέθεταν ανάμεσα στα άνω και στα κάτω άκρα τους.

 

Διαβάστε περισσότερα: Εντοπίστηκαν τα αρχαιότερα θηλαστικά "αιωροπτεριστές" ηλικίας 160 εκατ ετών!

Νηπιακό κρανίο ηλικίας περίπου 13 εκατ. ετών που ανήκε σε κοινό πρόγονο πιθήκων και ανθρώπων ανακάλυψαν παλαιοντολόγοι στην Κένυα. Ο νέος αυτός πρόγονος ονομάστηκε «Νιανζαπίθηκος αλέσι».

 

Διαβάστε περισσότερα: Ο πρόγονος πιθήκων και ανθρώπων

Ο «Παταγοτιτάν» (Τιτάνας της Παταγονίας) αναγνωρίστηκε ως ο μεγαλύτερος δεινόσαυρος και πιθανότατα το μεγαλύτερο σε μήκος ζώο που περπάτησε ποτέ πάνω στη Γη.

 

Διαβάστε περισσότερα: Αυτός είναι ο μεγαλύτερος δεινόσαυρος

Από την μία πλευρά εξασκούν τον εγκέφαλο από την άλλη όμως τον εξασθενούν. Ο λόγος για τα βιντεοπαιχνίδια δράσης που κάποιος παίζει στον υπολογιστή ή σε παιχνιδοκονσόλα. Νέα καναδική επιστημονική έρευνα δείχνει ότι οι άνθρωποι επιδίδονται συχνά στην αγαπημένη τους ασχολία έχουν μικρότερη φαιά ουσία στον ιππόκαμπο, μια ζωτική περιοχή του εγκεφάλου για τη μνήμη και για τον προσανατολισμό στο χώρο.

 

Διαβάστε περισσότερα: Τα βιντεοπαιχνίδια δράσης «καίνε» τον εγκέφαλο

Μια τυχαία ανακάλυψη άνοιξε μια νέα μέθοδο εξεύρεσης άγνωστων ιών. Στην έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Virus Evolution, επιστήμονες από το Τμήμα Ζωολογίας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης αποκάλυψαν ότι η ακολουθία επόμενης γενιάς και οι σχετικές σε απευθείας σύνδεση βάσεις δεδομένων DNA μπορούν να χρησιμοποιηθούν στον τομέα της ανακάλυψης ιών.

 

Διαβάστε περισσότερα: Έλληνας επιστήμονας ανακάλυψε έναν άγνωστο ιό σε αλυσίδα DNA!

Οι νευρώνες στον εγκέφαλο που παράγουν τον νευροδιαβιβαστή ντοπαμίνης, τη σηματοδότηση ευχαρίστηση, ελέγχουν επίσης άμεσα και τον κιρκαδικό κέντρο του εγκεφάλου ή το «ρολόι σώματος» - την περιοχή που ρυθμίζει τους κύκλους κατανάλωσης, τον μεταβολισμό και τους κύκλους αφύπνισης / ξεκούρασης - έναν κρίσιμο σύνδεσμο που επηρεάζει πιθανώς την ικανότητα του σώματος να προσαρμόζεται κατέδειξε μια νέα μελέτη του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια.

 

Διαβάστε περισσότερα: Εντοπίστηκαν οι νευρώνες του εγκεφάλου που ελέγχουν το ρολόι του σώματος

Η χειρουργική επέμβαση στον εγκέφαλο με υπερήχους έχει τεράστιες δυνατότητες για τη θεραπεία νευρολογικών ασθενειών και καρκίνων, αλλά η λήψη κυμάτων μέσω του κρανίου και στον εγκέφαλο δεν είναι εύκολη υπόθεση.

 

Διαβάστε περισσότερα: Κατάφεραν να παράξουν θεραπευτικά ηχητικά κύματα στον εγκέφαλο

Περισσότερα Άρθρα...

Υποκατηγορίες