Μενού

Ροή ειδήσεων
Παγκόσμια Ημέρα
Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού
Facebook Twitter Google+

Στην έγκριση πιστωτικής γραμμής ύψους έως 300 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση «πράσινων» έργων στην Ελλάδα προχώρησε το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD).

 

Διαβάστε περισσότερα: EBRD: Έως 300 εκατ. στην Ελλάδα για «πράσινα» έργα

Η Greenpeace καταγγέλλει ότι “με αναίτιους φραγμούς το ΥΠΕΝ εμποδίζει την πρόσβαση πολιτών, αγροτών, συνεταιρισμών και κοινοτήτων στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας”.

 

Διαβάστε περισσότερα: Νέες καταγγελίες από την Greenpeace για το προεδρικό διάταγμα χρήσεων γης

Η Δανία κατάφερε να καλύψει τις ανάγκες ηλεκτρικής ενέργειάς της αποκλειστικά από αιολική ενέργεια, σύμφωνα με στοιχεία του βιομηχανικού οργανισμού αιολικής ενέργειας WindEurope!

 

Διαβάστε περισσότερα: Νέο ρεκόρ ενεργειακής αυτονομίας από ΑΠΕ σε ευρωπαϊκή χώρα

Κυρίαρχος ήταν ο προβληματισμός και η αμηχανία για τα προβλήματα και την αδράνεια εκμετάλλευσης του γεωθερμικού δυναμικού της χώρας, στην Ημερίδα που διοργάνωσε το ECOCITY με τη συνεργασία του Συλλόγου Ελλήνων Γεωλόγων, στην αίθουσα εκδηλώσεων της έκθεσης Verde.Tec, το Σάββατο 4 Μαρτίου 2017.

 

Διαβάστε περισσότερα: Γεωθερμία : Κράτος και Τοπική Αυτοδιοίκηση αδρανούν

Σύμφωνα με νομοσχέδιο που κατατέθηκε στο νομοθετικό σώμα της Καλιφόρνια από γερουσιαστής η Καλιφόρνια θα πρέπει να φτάσει το 50% χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας μέχρι το 2025, πέντε χρόνια νωρίτερα από τον τρέχοντα στόχο της πολιτείας για το 2030, και να σταματήσει πλήρως τη χρήση ορυκτών καυσίμων ως το 2045.

 

Διαβάστε περισσότερα: Ηλεκτρική ενέργεια από ΑΠΕ κατά 100% θα έχει το 2050 Καλιφόρνια και Μασαχουσέτη

Περισσότερα Άρθρα...