Ροή ειδήσεων
Παγκόσμια Ημέρα
Διεθνής Ημέρα Ειρήνης
Facebook Twitter Google+

Στην αύξηση της διείσδυσης του φυσικού αερίου και την ανάπτυξη της αγοράς, ανακοινώνοντας τη μείωση μέχρι και 50% του κόστους σύνδεσης με το φυσικό αέριο, εστιάζει η διοίκηση της Εταιρείας Διανομής Αερίου (ΕΔΑ) που λειτουργεί από τις αρχές του έτους ως ο νέος Διαχειριστής του Δικτύου Διανομής Φυσικού Αερίου στην Αττική.

 

Διαβάστε περισσότερα: ΕΔΑ Αττικής: Μειώνει το κόστος σύνδεσης με το φυσικό αέριο έως και 50%

Το μερίδιο της ενεργειακής κατανάλωσης από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στην Ελλάδα το 2015 ανήλθε σε 15,4% του συνόλου, έναντι 16,1% στην ΕΕ, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, που δημοσιοποιήθηκαν την Τρίτη.

 

Διαβάστε περισσότερα: Στο 15,4% το μερίδιο της ενεργειακής κατανάλωσης από ΑΠΕ στην Ελλάδα το 2015

Η Greenpeace καταγγέλλει ότι “με αναίτιους φραγμούς το ΥΠΕΝ εμποδίζει την πρόσβαση πολιτών, αγροτών, συνεταιρισμών και κοινοτήτων στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας”.

 

Διαβάστε περισσότερα: Νέες καταγγελίες από την Greenpeace για το προεδρικό διάταγμα χρήσεων γης

Στην έγκριση πιστωτικής γραμμής ύψους έως 300 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση «πράσινων» έργων στην Ελλάδα προχώρησε το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD).

 

Διαβάστε περισσότερα: EBRD: Έως 300 εκατ. στην Ελλάδα για «πράσινα» έργα

Κυρίαρχος ήταν ο προβληματισμός και η αμηχανία για τα προβλήματα και την αδράνεια εκμετάλλευσης του γεωθερμικού δυναμικού της χώρας, στην Ημερίδα που διοργάνωσε το ECOCITY με τη συνεργασία του Συλλόγου Ελλήνων Γεωλόγων, στην αίθουσα εκδηλώσεων της έκθεσης Verde.Tec, το Σάββατο 4 Μαρτίου 2017.

 

Διαβάστε περισσότερα: Γεωθερμία : Κράτος και Τοπική Αυτοδιοίκηση αδρανούν

Περισσότερα Άρθρα...