Ροή ειδήσεων
Παγκόσμια Ημέρα
Διεθνής Ημέρα Ειρήνης
Facebook Twitter Google+

Ορόσημο για την καθαρή ενέργεια αποτελεί η – για πρώτη φορά – επιτυχία της Γερμανίας να καταγράψει την περασμένη την Κυριακή ρεκόρ στη χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, με αποτέλεσμα ο άνθρακα; και η πυρηνική ενέργεια να ευθύνονται μόνο για το 15% της συνολικής ενέργειας της χώρας!

 

Διαβάστε περισσότερα: Νέο ρεκόρ: Η Γερμανία πέτυχε να παραγάγει το 85% της ενέργειάς της από ΑΠΕ!

Την επιλογή της θέρμανσης από γεωθερμία θα έχουν πλέον οι κάτοικοι της Αλεξανδρούπολης. Με απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, την οποία υπογράφει ο Υπουργός Γιώργος Σταθάκης, χορηγήθηκε στο Δήμο Αλεξανδρούπολης άδεια διανομής θερμικής ενέργειας, προερχόμενης από γεωθερμικό πεδίο χαμηλής ενθαλπίας, δηλαδή, χαμηλής περιεχόμενης θερμοκρασίας (μέχρι 90ο C).

 

Διαβάστε περισσότερα: Άδεια στον Δήμο Αλεξανδρούπολης για αξιοποίηση γεωθερμίας

Η ολοκλήρωση του τεράστιου αγωγού που θα συνδέει τα πεδία φυσικού αερίου του Αζερμπαϊτζάν με τα δίκτυα της Ευρώπης είναι αναπόφευκτη, δήλωσε ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλίεφ στο υπουργικό του συμβούλιο.

 

Διαβάστε περισσότερα: Δεν προτίθεται το Αζερμπαϊτζάν να σταματήσει την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου

Ξεκίνησε το πρόγραμμα επιδότησης εγκατάστασης θέρμανσης φυσικού αερίου από την ΕΔΑ Αττικής με όφελος έως 3.000 ευρώ για μία πολυκατοικία και 750 ευρώ για ένα διαμέρισμα.

 

Διαβάστε περισσότερα: Όφελος έως και 3.000 ευρώ για τα νοικοκυριά με το νέο πρόγραμμα επιδότησης εγκατάστασης θέρμανσης...

Νέο Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τις ΑΠΕ προετοιμάζει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με στόχο να επιλυθούν χρόνια προβλήματα, αλλά και να ενθαρρυνθούν οι επενδύσεις στον τομέα και να ενσωματωθούν οι τελευταίες Ευρωπαϊκές κατευθύνσεις.

 

Διαβάστε περισσότερα: Νέο Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο συντάσσει το ΥΠΕΚΑ για τις ΑΠΕ

Περισσότερα Άρθρα...