Ροή ειδήσεων
Παγκόσμια Ημέρα
Ημέρα του Θαλασσοπόρου
Facebook Twitter Google+

Η μεγαλύτερη πλωτή φωτοβολταϊκή μονάδα στον κόσμο τέθηκε σε λειτουργία

Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Α.Π.Ε
Γραμματοσειρά

Η Κίνα ανακοίνωσε ότι η μεγαλύτερη πλωτή φωτοβολταϊκή εγκατάσταση (PV) στη γη έχει τελικά ολοκληρωθεί και συνδεθεί με το τοπικό ηλεκτρικό δίκτυο.

Πρόκειται για το τελευταίο επίτευγμα της κινεζικής κυβέρνησης στη συνεχιζόμενη προσπάθειά της να ηγηθεί του κόσμου στην υιοθέτηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Η πλωτή μονάδα παραγωγής ηλιακής ενέργειας 40 μεγαβάτ βρίσκεται στην επαρχία Anhui, στην πόλη Huainan. Η ειρωνεία είναι ότι το ίδιο το πλωτό πλέγμα κατασκευάστηκε πάνω από μια πλημμυρισμένη περιοχή εξόρυξης άνθρακα.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη παρόμοια μονάδα στον κόσμο, μεγαλύτερη από τις αντίστοιχες πλωτές μονάδες στην Αυστραλία και την Ινδία.

Αν και η πόλη Huainan είναι γνωστή για την εκμετάλλευση των πλούσιων αποθεμάτων άνθρακα, η κινεζική κυβέρνηση αποφάσισε να επενδύσει σε μια πλωτή ηλιακή μονάδα επειδή ο βροχερός καιρός οδηγεί σε πλημμύρες. Σε ορισμένες περιοχές μάλιστα, το νερό φτάνει σε βάθος τεσσάρων έως δέκα μέτρων.

Οι πλωτές ηλιακές μονάδες γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλείς σε όλο τον κόσμο, επειδή ο μοναδικός σχεδιασμός τους ξεπερνά πολλαπλά προβλήματα αποτελεσματικότητας και πολεοδομίας.

Ο δροσερός αέρας στην επιφάνεια συμβάλλει στην ελαχιστοποίηση του κινδύνου υπερθέρμανσης των ηλιακών συλλεκτών και ως αποτέλεσμα, αποτρέπεται η μείωση της απόδοσης.

Ο εξοπλισμός της μονάδας είναι προσαρμοσμένος για να λειτουργεί πλωτά, εξασφαλίζοντας αντοχή σε υψηλά επίπεδα υγρασίας και ψεκασμού από το νερό.

Η νέα μονάδα είναι μόνο ένα από τα πολλά έργα ηλιακής ενέργειας που κατασκευάζονται σε όλη την Κίνα. Η μετάβαση στην ηλιακή ενέργεια οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη ραγδαία πτώση του κόστους της τεχνολογίας, αλλά ευνοεί παράλληλα τα σχέδια της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Το 2016, η χώρα παρουσίασε μια παρόμοια πλωτή εγκατάσταση 20MW στην ίδια περιοχή. Η Κίνα φιλοξενεί επίσης το φωτοβολταϊκό πάρκο Longyangxia Dam, ένα τεράστιο σύστημα χερσαίων εγκαταστάσεων 10 τετραγωνικών μιλίων, το οποίο αποτελεί το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό σταθμό στη γη.

Η Κίνα έχει επίσης ανακοινώσει σχέδια για την αύξηση της χρήσης των Ανανεώσιμων πηγών ενέργειας κατά 20%.

 

Πηγές: https://cleantechnica.com/2017/05/26/china-activates-worlds-largest-floating-solar-power-plant/ https://www.digitaltrends.com/cool-tech/china-floating-solar-power-plant/ https://www.pv-tech.org/news/china-completes-largest-floating-solar-power-plant

 

Σχετικά Νέα
Καινοτομία

Επίτευγμα! Πέτυχαν κβαντική τηλεπικοινωνιακή μετάδοση- Δείτε το βίντεο

Κινέζοι επιστήμονες είχαν επιτυχή μετάδοση εμπλεγμένων φωτονίων μέσω δορυφόρου σε μια απόσταση περίπου 1.200 χιλιομέτρων, σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ, που ήταν 100 χλμ. Και ανοίγοντας το δρόμο...

Βίντεο

Οι δηλώσεις των στελεχών των ΕΛΠΕ για τα οικονομικά αποτελέσματα του 2016
Οι δηλώσεις των στελεχών των ΕΛΠΕ για τα οικονομικά αποτελέσματα του 2016

Εντυπωσιακές επιδόσεις σε όλες τις δραστηριότητες του ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ καταγράφτηκαν στα οικονομικά αποτελέσματα για το 2016, καθώς παρουσίασε ιστορικό ρεκόρ κερδών, παραγωγής και εξαγωγών, καθώς και ισχυρή μείωση του χρέους με παράλληλη ενίσχυση του μεριδίου στην εσωτερική αγορά. 

 

Καρχαρίας - φάντασμα που ζει στα βάθη των ωκεανών καταγράφεται για πρώτη φορά από κάμερα
Καρχαρίας - φάντασμα που ζει στα βάθη των ωκεανών καταγράφεται για πρώτη φορά από κάμερα

Το παράξενο αυτό ζώο εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο Βόρειο ημισφαίριο πριν από λίγες ημέρες!

 

Facebook