Μενού

Ροή ειδήσεων
Παγκόσμια Ημέρα
Ημέρα της Μαϊμούς
Facebook Twitter Google+

Η μεγαλύτερη πλωτή φωτοβολταϊκή μονάδα στον κόσμο τέθηκε σε λειτουργία

Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Α.Π.Ε
Γραμματοσειρά

Η Κίνα ανακοίνωσε ότι η μεγαλύτερη πλωτή φωτοβολταϊκή εγκατάσταση (PV) στη γη έχει τελικά ολοκληρωθεί και συνδεθεί με το τοπικό ηλεκτρικό δίκτυο.

Πρόκειται για το τελευταίο επίτευγμα της κινεζικής κυβέρνησης στη συνεχιζόμενη προσπάθειά της να ηγηθεί του κόσμου στην υιοθέτηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Η πλωτή μονάδα παραγωγής ηλιακής ενέργειας 40 μεγαβάτ βρίσκεται στην επαρχία Anhui, στην πόλη Huainan. Η ειρωνεία είναι ότι το ίδιο το πλωτό πλέγμα κατασκευάστηκε πάνω από μια πλημμυρισμένη περιοχή εξόρυξης άνθρακα.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη παρόμοια μονάδα στον κόσμο, μεγαλύτερη από τις αντίστοιχες πλωτές μονάδες στην Αυστραλία και την Ινδία.

Αν και η πόλη Huainan είναι γνωστή για την εκμετάλλευση των πλούσιων αποθεμάτων άνθρακα, η κινεζική κυβέρνηση αποφάσισε να επενδύσει σε μια πλωτή ηλιακή μονάδα επειδή ο βροχερός καιρός οδηγεί σε πλημμύρες. Σε ορισμένες περιοχές μάλιστα, το νερό φτάνει σε βάθος τεσσάρων έως δέκα μέτρων.

Οι πλωτές ηλιακές μονάδες γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλείς σε όλο τον κόσμο, επειδή ο μοναδικός σχεδιασμός τους ξεπερνά πολλαπλά προβλήματα αποτελεσματικότητας και πολεοδομίας.

Ο δροσερός αέρας στην επιφάνεια συμβάλλει στην ελαχιστοποίηση του κινδύνου υπερθέρμανσης των ηλιακών συλλεκτών και ως αποτέλεσμα, αποτρέπεται η μείωση της απόδοσης.

Ο εξοπλισμός της μονάδας είναι προσαρμοσμένος για να λειτουργεί πλωτά, εξασφαλίζοντας αντοχή σε υψηλά επίπεδα υγρασίας και ψεκασμού από το νερό.

Η νέα μονάδα είναι μόνο ένα από τα πολλά έργα ηλιακής ενέργειας που κατασκευάζονται σε όλη την Κίνα. Η μετάβαση στην ηλιακή ενέργεια οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη ραγδαία πτώση του κόστους της τεχνολογίας, αλλά ευνοεί παράλληλα τα σχέδια της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Το 2016, η χώρα παρουσίασε μια παρόμοια πλωτή εγκατάσταση 20MW στην ίδια περιοχή. Η Κίνα φιλοξενεί επίσης το φωτοβολταϊκό πάρκο Longyangxia Dam, ένα τεράστιο σύστημα χερσαίων εγκαταστάσεων 10 τετραγωνικών μιλίων, το οποίο αποτελεί το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό σταθμό στη γη.

Η Κίνα έχει επίσης ανακοινώσει σχέδια για την αύξηση της χρήσης των Ανανεώσιμων πηγών ενέργειας κατά 20%.

 

Πηγές: https://cleantechnica.com/2017/05/26/china-activates-worlds-largest-floating-solar-power-plant/ https://www.digitaltrends.com/cool-tech/china-floating-solar-power-plant/ https://www.pv-tech.org/news/china-completes-largest-floating-solar-power-plant

 

Σχετικά Νέα
Επιχειρείν

Σύνοδος της 12ης Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής Ελλάδος-Κίνας στην Αθήνα

Το όραμα της Ελλάδας να αναβαθμιστεί γεωστρατηγικά, γενόμενη βασικός δίαυλος εισόδου κινεζικών προϊόντων στην ευρωενωσιακή αγορά, αναδείχτηκε σήμερα στο πρώτο μέρος της 12η Μικτής Διυπουργικής...

Προστασία

Αυστηρά μέτρα της Κίνας για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος

Αυστηρά μέτρα κατά της παράνομης αλιείας λαμβάνει τα τελευταία χρόνια η Κίνα προκειμένου να διατηρήσει τους αλιευτικούς πόρους στις θάλασσες. Ενδεικτικά κατά τη φετινή απαγόρευση που έληξε την 1η...

Βίντεο

Το βραβευμένο βίντεο του ΕΟΤ, «Greece-A 365-Day Destination
Το βραβευμένο βίντεο του ΕΟΤ, «Greece-A 365-Day Destination" στον «2ο Διαγωνισμό Βίντεο του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών»

Δείτε το βίντεο:

 

Καβούρι - ήρωας. Πηδάει από το τηγάνι και κλείνει το μάτι για να σώσει τους φίλους του!
Καβούρι - ήρωας. Πηδάει από το τηγάνι και κλείνει το μάτι για να σώσει τους φίλους του!

Η απίστευτη αυτή... διάσωση έλαβε χώρα στην επαρχία Τζιανγκσού της Κίνας, στην πόλη Λιανιουνγκάνγκ, βόρεια της Σαγκάης. Δείτε το βίντεο!

 

Facebook