Μενού

Ροή ειδήσεων
Παγκόσμια Ημέρα
Ημέρα της Μαϊμούς
Facebook Twitter Google+

Την παροχή κινήτρων για την συμμετοχή καταναλωτών, ΟΤΑ καθώς και νομικών προσώπων ιδιωτικού και δημοσίου δικαίου στην παραγωγή, διανομή και προμήθεια ενέργειας, προβλέπει το νομοσχέδιο για τις ενεργειακές κοινότητες που κατατέθηκε στη Βουλή και η συζήτησή του αρχίζει την Πέμπτη στην Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

 

Διαβάστε περισσότερα: Κίνητρα σε καταναλωτές, ΟΤΑ και συνεταιρισμούς για παραγωγή ενέργειας

Με σκοπό την αναβάθμιση του ξενοδοχειακού δυναμικού της Χώρας, το ΤΕΕ σε συνεργασία με το Ελληνικό Τμήμα της UIA (Παγκόσμια Ένωση Αρχιτεκτόνων) και το Διεθνές Πρόγραμμα Εργασίας «Αρχιτεκτονική & Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας UIA-ARES WP Intl.» διοργάνωσε συλλογή αρχιτεκτονικών ιδεών με θέμα την κατασκευή πρότυπου βιοκλιματικού δωματίου με την προϋπόθεση τη χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και το Βιοκλιματικό Σχεδιασμό.

 

Διαβάστε περισσότερα: Με Πρότυπο βιοκλιματικό δωμάτιο, με χρήση ΑΠΕ, συμμετέχει το ΤΕΕ στην έκθεση Greek Tourism Expo 2017

Κατά 26% μειώθηκαν το 2017 οι τιμές για τις νέες εγκαταστάσεις ηλιακής ενέργειας, σύμφωνα με στοιχεία που συνέταξε το Bloomberg. Οι τιμές μειώθηκαν σε ακόμη μεγαλύτερα ποσοστά σε ορισμένες από τις σημαντικότερες αναδυόμενες αγορές όπως η Ινδία και η Κίνα.

 

Διαβάστε περισσότερα: Φθηνότερη η κατασκευή εγκαταστάσεων ΑΠΕ από τη διατήρηση των υφιστάμενων άνθρακα

Απότομη επιβράδυνση παρουσίασε ο εγχώριος κλάδος των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας από το 2014 καθώς η κατασκευαστική δραστηριότητα ουσιαστικά εντοπίζεται μόνο στα αιολικά πάρκα, όπως προκύπτει από μελέτη της Infobank Hellastat ΑΕ.

 

Διαβάστε περισσότερα: Αυξήθηκε στα 5.266,2 MW η εγκατεστημένη ισχύς από ΑΠΕ το 2016

Η HeatVentors από την Ουγγαρία είναι η φετινή νικήτρια του διεθνούς διαγωνισμού PowerUp! για καινοτόμες start-ups στον τομέα της βιώσιμης ενέργειας.

 

Διαβάστε περισσότερα: Οι νικητές του Διεθνούς Διαγωνισμού PowerUp!

Περισσότερα Άρθρα...