Μενού

Ροή ειδήσεων
Παγκόσμια Ημέρα
Παγκόσμια Ημέρα Οστεοπόρωσης
Facebook Twitter Google+

Στην δημιουργία συνολικά δέκα εργαστήρια «μπλε/θαλάσσιας ενέργειας» (Blue Energy Labs, BELs) σε μεσογειακές χώρες, μεταξύ των οποίων και στην Ελλάδα, προχωρά έως το τέλος του 2019, με το πρόγραμμα «Maestrale».

 

Διαβάστε περισσότερα: Προώθηση θαλάσσιας ενέργειας: Εργαστήρια και στην Ελλάδα από Ε.Ε.

Στη Λάρισα ξεκινά άμεσα ένα έργο που φιλοδοξεί να αποτελέσει οδηγό για τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να αξιοποιηθεί η ηλιακή ενέργεια σε μεγάλη κλίμακα και από άλλους Δήμους, προκειμένου να μειώσουν τις ενεργειακές τους δαπάνες, να απεξαρτηθούν από τη χρήση ρυπογόνων ορυκτών καυσίμων αλλά και να ασκήσουν μία πιο αποτελεσματική κοινωνική πολιτική.

 

Διαβάστε περισσότερα: Λάρισα και Greenpeace επενδύουν στην Κοινωνική Πολιτική με ηλιακή ενέργεια

Τη δυνατότητα να αξιοποιηθεί η ενέργεια που δημιουργείται από την εξάτμιση σηματοδοτεί η ανακοίνωση επιστημόνων στις ΗΠΑ ότι οι ενεργειακές δυνατότητες από τη συγκεκριμένη πηγή είναι τουλάχιστον συγκρίσιμες με τις αντίστοιχες της ηλιακής και της αιολικής ενέργειας.

 

Διαβάστε περισσότερα: Το νερό που εξατμίζεται νέα Ανανεώσιμη Πηγή Ενέργειας

Με την κατακόρυφη αύξηση του ενδιαφέροντος για σύνδεση με το φυσικό αέριο ολοκληρώνεται το τρέχον πρόγραμμα επιδότησης από την ΕΔΑ Αττικής. Με αύξηση άνω του 45% επί του ετήσιου στόχου (στόχος 2017: 12.000 νοικοκυριά) και υπερδιπλασιασμό σε σχέση με τις συνδέσεις του 2016, 17.500 νέα νοικοκυριά έχουν υπογράψει σύμβαση σύνδεσης στο δίκτυο διανομής φυσικού αερίου στην Αττική το 9μηνο του 2017.

 

Διαβάστε περισσότερα: Υπερδιπλάσιες οι νέες συνδέσεις νοικοκυριών στο δίκτυο διανομής φυσικού αερίου στην Αττική

To σχέδιο της κυβέρνησης για την προώθηση εναλλακτικών μορφών Ενέργειας στη νησιωτική χώρα ανέπτυξε ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας μιλώντας το πρωί στα Χανιά στο στο φόρουμ «Καθαρή Ενέργεια για τα Νησιά της Ε.Ε.», το εναρκτήριο φόρουμ μιας πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και δεκατεσσάρων κρατών-μελών όπως αποφασίστηκε τον περασμένο Μάιο, στη Βαλέτα της Μάλτας.

 

Διαβάστε περισσότερα: Το σχέδιο για την προώθηση ΑΠΕ στη νησιωτική χώρα

Περισσότερα Άρθρα...