Ροή ειδήσεων
Παγκόσμια Ημέρα
Ημέρα του Θαλασσοπόρου
Facebook Twitter Google+

Η στρατηγική για τους υδρογονάνθρακες

Ενέργεια
Γραμματοσειρά

Νέες σεισμικές έρευνες και επανεπεξεργασία παλαιότερων με στόχο την προσέλκυση επενδυτών καθώς και τη σταδιακή προκήρυξη και άλλων θαλάσσιων και χερσαίων περιοχών περιλαμβάνει μεταξύ άλλων η στρατηγική του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που παρουσίασε ο υπουργός Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στο 2ο διεθνές συνέδριο Πετρελαίου που διοργανώνει το Σωματείο εργαζομένων στα ΕΛΠΕ.

Στόχος, όπως είπε, είναι να διευκολυνθεί το ελληνικό και διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον με παρεμβάσεις στο θεσμικό πλαίσιο που θα λαμβάνουν υπ’ όψιν τις καλύτερες διεθνείς πρακτικές και θα περιορίζουν το χρόνο μεταξύ της εκδήλωσης ενδιαφέροντος και της υπογραφής των συμβάσεων.

Ο κ. Σταθάκης τόνισε ακόμη ότι θα προχωρήσει θεσμική θωράκιση και αποσαφήνιση του θεσμικού ρόλου της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην παρουσία των ΕΛΠΕ στον τομέα τονίζοντας ότι το διεθνές κύρος του ομίλου διευκόλυνε την διαδικασία.

Αναφερόμενος στην κοινή πρόταση που υπέβαλε η εταιρεία με την Exxon Mobil και την Total για έρευνες στον ελληνικό χώρο, είπε ότι η θαλάσσια περιοχή ενδιαφέροντος νοτιοδυτικά της Κρήτης περιλαμβάνει τόσο τμήματα που είχαν προκηρυχθεί παλαιότερα όσο και νέες περιοχές.

 

Σχετικά Νέα
Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Α.Π.Ε

ΚΑΠΕ: Πιλοτικά έργα εξοικονόμησης ενέργειας με Συμβάσεις ενεργειακής απόδοσης

Δυο νέα πιλοτικά έργα επεμβάσεων εξοικονόμησης ενέργειας με Σύμβαση Ενεργειακής Απόδοσης (ΣΕΑ) σε φορείς/επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα θα υλοποιηθούν σύντομα στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου...

Βίντεο

Οι δηλώσεις των στελεχών των ΕΛΠΕ για τα οικονομικά αποτελέσματα του 2016
Οι δηλώσεις των στελεχών των ΕΛΠΕ για τα οικονομικά αποτελέσματα του 2016

Εντυπωσιακές επιδόσεις σε όλες τις δραστηριότητες του ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ καταγράφτηκαν στα οικονομικά αποτελέσματα για το 2016, καθώς παρουσίασε ιστορικό ρεκόρ κερδών, παραγωγής και εξαγωγών, καθώς και ισχυρή μείωση του χρέους με παράλληλη ενίσχυση του μεριδίου στην εσωτερική αγορά. 

 

Καρχαρίας - φάντασμα που ζει στα βάθη των ωκεανών καταγράφεται για πρώτη φορά από κάμερα
Καρχαρίας - φάντασμα που ζει στα βάθη των ωκεανών καταγράφεται για πρώτη φορά από κάμερα

Το παράξενο αυτό ζώο εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο Βόρειο ημισφαίριο πριν από λίγες ημέρες!

 

Facebook