Ροή ειδήσεων
Καμία εκδήλωση
Facebook Twitter Google+

Η στρατηγική για τους υδρογονάνθρακες

Ενέργεια
Γραμματοσειρά

Νέες σεισμικές έρευνες και επανεπεξεργασία παλαιότερων με στόχο την προσέλκυση επενδυτών καθώς και τη σταδιακή προκήρυξη και άλλων θαλάσσιων και χερσαίων περιοχών περιλαμβάνει μεταξύ άλλων η στρατηγική του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που παρουσίασε ο υπουργός Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στο 2ο διεθνές συνέδριο Πετρελαίου που διοργανώνει το Σωματείο εργαζομένων στα ΕΛΠΕ.

Στόχος, όπως είπε, είναι να διευκολυνθεί το ελληνικό και διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον με παρεμβάσεις στο θεσμικό πλαίσιο που θα λαμβάνουν υπ’ όψιν τις καλύτερες διεθνείς πρακτικές και θα περιορίζουν το χρόνο μεταξύ της εκδήλωσης ενδιαφέροντος και της υπογραφής των συμβάσεων.

Ο κ. Σταθάκης τόνισε ακόμη ότι θα προχωρήσει θεσμική θωράκιση και αποσαφήνιση του θεσμικού ρόλου της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην παρουσία των ΕΛΠΕ στον τομέα τονίζοντας ότι το διεθνές κύρος του ομίλου διευκόλυνε την διαδικασία.

Αναφερόμενος στην κοινή πρόταση που υπέβαλε η εταιρεία με την Exxon Mobil και την Total για έρευνες στον ελληνικό χώρο, είπε ότι η θαλάσσια περιοχή ενδιαφέροντος νοτιοδυτικά της Κρήτης περιλαμβάνει τόσο τμήματα που είχαν προκηρυχθεί παλαιότερα όσο και νέες περιοχές.

 

Σχετικά Νέα
Ενέργεια

Εξοικονομώ: Ενεργοποιείται την επόμενη εβδομάδα – Ποιους αφορά

Την επόμενη εβδομάδα ενεργοποιείται το δεύτερο ενδιάμεσο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον». Οι νέοι εθνικοί πόροι που θα διατεθούν για το συγκεκριμένο πρόγραμμα ανέρχονται σε περίπου 61 εκατ. ευρώ...

Προγράμματα Ε.Κ.Ε.

ΕΛΠΕ: Στηρίζει τους Άριστους - 11 υποτροφίες σε νέους για μεταπτυχιακά στο εξωτερικό

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ επιβράβευσε τους άριστους νέους, οι οποίοι έχουν επιλέξει να πραγματοποιήσουν μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό.

Περισσότερα

Οι τρεις προϋποθέσεις για την ομαλή εξέλιξη του διαγωνισμού για ΔΕΣΦΑ

Ο Όμιλος ΕΛ.ΠΕ υπερήφανος υποστηρικτής της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών – Επέστρεψαν με 5 μετάλλια

Με ισχυρή κάμερα σκοτεινής ενέργειας, οι επιστήμονες “είδαν” την κοσμική αυγή

Βίντεο

Καρχαρίας - φάντασμα που ζει στα βάθη των ωκεανών καταγράφεται για πρώτη φορά από κάμερα
Καρχαρίας - φάντασμα που ζει στα βάθη των ωκεανών καταγράφεται για πρώτη φορά από κάμερα

Το παράξενο αυτό ζώο εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο Βόρειο ημισφαίριο πριν από λίγες ημέρες!

 

Η Ογκοθερμία στην πράξη
Η Ογκοθερμία στην πράξη

H ογκοθερμία στην πράξη: Η φυσική, ανώδυνη και ανεπίπλοκη αντικαρκινική θεραπεία.

 

Facebook