Μενού

Ροή ειδήσεων
Παγκόσμια Ημέρα
Παγκόσμια Ημέρα για τον Τραυλισμό
Facebook Twitter Google+

Η στρατηγική για τους υδρογονάνθρακες

Ενέργεια
Γραμματοσειρά

Νέες σεισμικές έρευνες και επανεπεξεργασία παλαιότερων με στόχο την προσέλκυση επενδυτών καθώς και τη σταδιακή προκήρυξη και άλλων θαλάσσιων και χερσαίων περιοχών περιλαμβάνει μεταξύ άλλων η στρατηγική του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που παρουσίασε ο υπουργός Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στο 2ο διεθνές συνέδριο Πετρελαίου που διοργανώνει το Σωματείο εργαζομένων στα ΕΛΠΕ.

Στόχος, όπως είπε, είναι να διευκολυνθεί το ελληνικό και διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον με παρεμβάσεις στο θεσμικό πλαίσιο που θα λαμβάνουν υπ’ όψιν τις καλύτερες διεθνείς πρακτικές και θα περιορίζουν το χρόνο μεταξύ της εκδήλωσης ενδιαφέροντος και της υπογραφής των συμβάσεων.

Ο κ. Σταθάκης τόνισε ακόμη ότι θα προχωρήσει θεσμική θωράκιση και αποσαφήνιση του θεσμικού ρόλου της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην παρουσία των ΕΛΠΕ στον τομέα τονίζοντας ότι το διεθνές κύρος του ομίλου διευκόλυνε την διαδικασία.

Αναφερόμενος στην κοινή πρόταση που υπέβαλε η εταιρεία με την Exxon Mobil και την Total για έρευνες στον ελληνικό χώρο, είπε ότι η θαλάσσια περιοχή ενδιαφέροντος νοτιοδυτικά της Κρήτης περιλαμβάνει τόσο τμήματα που είχαν προκηρυχθεί παλαιότερα όσο και νέες περιοχές.

 

Σχετικά Νέα
Καταστροφές

Greenpeace: Έλλειψη πολιτικής βούλησης για την κατάργηση του άνθρακα στην Ελλάδα

Τα τελευταία τρία χρόνια 23 χώρες, πολιτείες και μητροπόλεις εγκατέλειψαν πλήρως ή έθεσαν χρονοδιάγραμμα οριστικής εγκατάλειψης του άνθρακα ως το 2030, ενώ από το 2010 έχουν ακυρωθεί επενδύσεις σε...

Βίντεο

Καβούρι - ήρωας. Πηδάει από το τηγάνι και κλείνει το μάτι για να σώσει τους φίλους του!
Καβούρι - ήρωας. Πηδάει από το τηγάνι και κλείνει το μάτι για να σώσει τους φίλους του!

Η απίστευτη αυτή... διάσωση έλαβε χώρα στην επαρχία Τζιανγκσού της Κίνας, στην πόλη Λιανιουνγκάνγκ, βόρεια της Σαγκάης. Δείτε το βίντεο!

 

Βίντεο του ΕΟΤ για την προβολή της Ελλάδας διεκδικεί την πρωτιά σε διαγωνισμό
Βίντεο του ΕΟΤ για την προβολή της Ελλάδας διεκδικεί την πρωτιά σε διαγωνισμό

Την πρωτιά θα διεκδικήσει το νέο βίντεο του ΕΟΤ, για την προβολή της χώρας μας στο εξωτερικό, στον «2ο Διαγωνισμό Βίντεο του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών», που θα πραγματοποιηθεί με την ευκαιρία της 22ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του, στο Τσένκντου της Κίνας, 11 έως 16 Σεπτεμβρίου, 2017.

 

Facebook