Μενού

Ροή ειδήσεων
Παγκόσμια Ημέρα
Ημέρα της Μαϊμούς
Facebook Twitter Google+

Για ενεργειακή δημοκρατία που γίνεται πραγματικότητα στην Ελλάδα, κάνει λόγο η Greenpeace, χαιρετίζοντας την πρωτοβουλία της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΝ για τη σύνταξη του νομοσχεδίου για τις ενεργειακές κοινότητες και την καλεί να ολοκληρώσει ταχύτατα το θεσμικό πλαίσιο με τη δημοσίευση των απαραίτητων υπουργικών και κοινών υπουργικών αποφάσεων που απαιτούνται μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ενεργοποίηση των ενεργειακών κοινοτήτων.

 

Διαβάστε περισσότερα: Greenpeace: Ενεργειακή δημοκρατία με τις Ενεργειακές Κοινότητες

«Εφαλτήριο για τη δυναμική επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας αποτελεί ο τομέας της Ενέργειας, ο οποίος σήμερα προσφέρει σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες» υποστήριξε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΠΕ κ. Γρηγόρης Στεργιούλης κατά την τοποθέτησή του στο 19ο συνέδριο Capital Link με θέμα «Η Ελλάδα ως Ενεργειακή Πύλη».

 

Διαβάστε περισσότερα: Στεργιούλης: "Εφαλτήριο για δυναμική επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας η Ενέργεια"

Εκτός στόχων Ε.Ε. βρίσκεται η Ελλάδα στο ζήτημα του βιοντίζελ καθώς η διείσδυση παραμένει σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση και με άλλες χώρες – μέλη καθώς καθώς οι ποσότητες που απορροφούνται υπολείπονται σε σχέση με τις κατανεμημένες.

 

Διαβάστε περισσότερα: Χαμηλή διείσδυση του βιοντίζελ

Τέλος στη χρηματοδότηση ερευνών για κοιτάσματα πετρελαίου και αερίου καθώς και της εκμετάλλευσής τους θα βάλει η Παγκόσμια Τράπεζα μετά το 2019, όπως ανακοίνωσε στο πλαίσιο της συνόδου κορυφής για το κλίμα που διεξάγεται στο Παρίσι.

 

Διαβάστε περισσότερα: Παγκόσμια Τράπεζα: Τέλος στη χρηματοδότηση για πετρέλαιο και αέριο μετά το 2019

Να εξασφαλίσει την ορθή εφαρμογή της οδηγίας για την ενεργειακή απόδοση των κτηρίων, ζητεί η Κομισιόν με προειδοποιητική επιστολή προς την Ελλάδα.

 

Διαβάστε περισσότερα: Προειδοποίηση Κομισιόν για ενεργειακή απόδοση κτηρίων

Περισσότερα Άρθρα...