Μενού

Ροή ειδήσεων
Παγκόσμια Ημέρα
Πανευρωπαϊκή Ημέρα κατά της Εμπορίας Ανθρώπων
Facebook Twitter Google+

Αυτός είναι ο σωστός τρόπος να πλένετε το μαγιό σας

Έξυπνα & Οικονομικά
Γραμματοσειρά

Πέντε απλά και βασικά tips που αν τα ακολουθήσετε, θα διατηρήσετε τη φρεσκάδα, την ελαστικότητα και τα χρώματα αναλλοίωτα, μετά τη θάλασσα και την ηλιοθεραπεία:

1. Ξεπλύνετέ το μόνο με νερό της βρύσης

Το μαγιό σας δεν χρειάζεται να το πλένεται με απορρυπαντικό. Θα πρέπει να το ξεπλένεται σε δροσερό νερό της βρύσης κάθε φορά που το βγάλετε μετά το μπάνιο ή την ηλιοθεραπεία. Αυτό απομακρύνει το μεγαλύτερο μέρος του αντηλιακού, της βρωμιάς, του ιδρώτα και του χλωρίου.

magio 4

2. Προσθέστε απορρυπαντικό μόνο όταν φθαρεί.

Αν θελήσετε να προσθέσετε λίγο απορρυπαντικό, αναδιπλώστε το μαγιό σας προς τα έξω και προσθέστε μια κουταλιά της σούπας ή λιγότερο, υγρό απορρυπαντικό σε ένα γεμάτο νεροχύτη. Μετά από λίγα λεπτά ξεπλύνετέ το καλά.

3. Μην το στύβετε με ένταση

Μην το στύβεις με δύναμη, μόνο πιέστε το απαλά για να απομακρύνετε το νερό και μετά άπλώστε το σε επίπεδη επιφάνεια.

magio 3

4. Μην το βάζετε στον ήλιο.

Αντίθετα με τη δημοφιλή πεποίθηση (ή, τουλάχιστον, τη συνήθεια) να το φοράτε στη διάρκεια της ηλιοθεραπείας για να το στεγνώσετε, μπορεί να ξεθωριάσει το ύφασμα και να σπάσει τις λεπτές ίνες στο μαγιό σας. Για το λόγο αυτό καλύτερα να το στεγνώσετε σε εσωτερικούς χώρους ή στη σκιά.

5. Μην χρησιμοποιείται το πλυντήριο

Ο σχεδιαστής μαγιό Shoshanna Gruss μοιράστηκε μια συμβουλή: "Ποτέ μην βάζετε τα μαγιό σας στο πλυντήριο και πάντα να τα στεγνώνετε στο χέρι. Το μηχάνημα θα βλάψει το μαγιό και θα χάσει την ελαστικότητά του.

magio 2

 

Πηγές: http://stylecaster.com/how-to-wash-bathing-suit/, https://www.realsimple.com/beauty-fashion/clothing-care/how-to-care-for-swimsuit

 

 

Σχετικά Νέα

Βίντεο

Καβούρι - ήρωας. Πηδάει από το τηγάνι και κλείνει το μάτι για να σώσει τους φίλους του!
Καβούρι - ήρωας. Πηδάει από το τηγάνι και κλείνει το μάτι για να σώσει τους φίλους του!

Η απίστευτη αυτή... διάσωση έλαβε χώρα στην επαρχία Τζιανγκσού της Κίνας, στην πόλη Λιανιουνγκάνγκ, βόρεια της Σαγκάης. Δείτε το βίντεο!

 

Βίντεο του ΕΟΤ για την προβολή της Ελλάδας διεκδικεί την πρωτιά σε διαγωνισμό
Βίντεο του ΕΟΤ για την προβολή της Ελλάδας διεκδικεί την πρωτιά σε διαγωνισμό

Την πρωτιά θα διεκδικήσει το νέο βίντεο του ΕΟΤ, για την προβολή της χώρας μας στο εξωτερικό, στον «2ο Διαγωνισμό Βίντεο του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών», που θα πραγματοποιηθεί με την ευκαιρία της 22ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του, στο Τσένκντου της Κίνας, 11 έως 16 Σεπτεμβρίου, 2017.

 

Facebook